Skip to main content

Topic: Pomoć - dron "propada" tijekom leta (Read 951 times) previous topic - next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pomoć - dron "propada" tijekom leta

Bog ekipa,

Nedavno sam si uzeo Emax TinyHawk drona, ali nažalost imam s njim problema - tijekom leta motori se često zaustave na tren, pa dron propadne (naglo izgubi malo visine). To mu se događa s originalnim, kao i sa drugim PID postavkama (project Mockingbird na primjer). Flashiranje firmwarea nije pomoglo. U Betaflightu se vidi da vrijednost za Throttle nejednoliko skače i pada prilikom pomicanja palice, pa se mislim da je možda problem u transmiteru, a ne u dronu, ali mjerenje vrijednosti varijabilnog otpornika nije pokazalo nepravilnosti.
Ako itko ima kakav savjet ili ideju, molim pomoć!

Unaprijed hvala!

Odg: Pomoć - dron "propada" tijekom leta

Reply #1
Zato sto svi moderniji escevi imaju ugradeni kocioni sistem( active braking). Ne smijes gas spustati do kraja jer zakoci motore i onda naglo pada al mozes to iskljuciti ako hoces. Morat ces na osnovu ovog malo googlat pa vidjeti kak si to postelati po sebi. Ako ti ovaj prvi dio ne pomaze onda je problem u transmiteru koji ili ne valja ili je lose iskalibliran sa tim escevima koje imas. Ja imam na nazi v2 moderne esceve i transmiter i sve radi kak treba. Bilo je muke al uspjesno koci i sve ostalo. Za kalibraciju sam morao koristit drugi FC bas taj koji imas pa sam muku mucio da pripasem nazi v2 staroj 10god.
Long range F450(30min,6km), Arial Tarot octacopter(30min, 4K gimbal), Solar wing(unlimit solar flight and 4g arduino range with no limits)

Odg: Pomoć - dron "propada" tijekom leta

Reply #2
Propadanje se događa dok je gas na sredini otprilike, uz malo pomicanje palice kako bih održao visinu. Ne smanjujem ga do kraja.

Odg: Pomoć - dron "propada" tijekom leta

Reply #3
znam da si neki imali problem , trebalo je zalemiti jedan kondić i stvar rijesena, jer dolazi do random ispadanja napona cak i na punoj bateriji


http://www.youtube.com/watch?v=xAn7teyJLeE

 

Odg: Pomoć - dron "propada" tijekom leta

Reply #4
Moj dron je v2, na kojem bi taj problem trebao biti tvornički riješen. ima li netko iz Splita i okolice da ima TinyHawk dron ili radio transmiter kompatibilan s njim (FrSky D8 protokol), npr. FrSky Taranis? Volio bih probati kontrolirati ga s drugim radio, da vidimo kako će se tada ponašati.


Unaprijed hvala.