O ambiciozno
F3B krilo - jel carbon?
Šalu na stranu - idealna platforma. Koja tehnologija?
Imam 12 kom. SLS 2200 30C - 195g sa kablom i konektorom.
Prvo sam razmišljao skalirati Yodu x 2 ali uz taj profil traži se 8% warp-a. Yoda je pomalo nemiran u zraku i termika ga voli više kao 'ispljunuti'.
Spin off izgleda točno kao skalirani Yoda, ali sa svega 2% warpa samo vanjske polovice-polovice krila. Profil je sa refleksijom, dakle sličniji Tsagi-ju.
Pretpostavka ja dakle (predpostavka je majka svih zajeba
) da bi model imao poželjna svojstva obje strane: stabilnost Zagija i vrlo malen drag Yode .
Tehnika bi bila stiro-balsa (jer se radi jedan primjerak) uz otvore za olakšavanje kako si naveo ili jednostavnim bušenjem ementaler rupa kao što sam radio do sada na stiro-balsi, baš ovako:
Sredina bi bila posebno otvorena za obilni setup baterija i uz odgovarajuča učvršćenja slojem stakla izmedju balse i stiro. Tako obradjen sloj balse sa staklom predstavlja odličan i aerodinamičan poklopac - ništa ne smije viriti što bi stvorilo dodatni drag.
Naravno, niti skalirani Zagi sa otvorima kako si skicirao nije ideja za odbaciti. Ovdje bi prednost bila jako dobra stabilnost, Zagi voli termiku i nema sklonost naglog ispadanja.
U prilogu - Penumbra jedan dosta dobro obrazložen projekat u klasi koju bi ciljao.
Damir