Skip to main content

Show Posts

This section allows you to view all Show Posts made by this member. Note that you can only see Show Posts made in areas you currently have access to.

Messages - gradjanin

1
Motorni modeli / Re: Freewing T-45.90mm styro + turbina
Nadam se Tome da nije bad kaj se sluzim tvojim postom, no tema je super i vrijedi pogledati (tko nije).

Odličan video da vidimo čime se g. Doc igra. Obratite pažnju na dio gdje se usporeno vidi koliko se cijela turbina rasteže po duzini pri opterećenju. Nisam ni zamišljao da to može  :o

Možda jednog dana...u penziji recimo...isprobam cviljenje po zraku   :D

http://www.youtube.com/watch?v=MgL0GW248mE
3
Oglasi ::: Avioni i jedrilice / P: SEAGULL BÜCKER BU133 JUNGMEISTER & Saito FA125a - PRODANO
Prodajem predivan scale model SEAGULL BÜCKER BU133 JUNGMEISTER sa četverotaktnim nitro motorom Saito FA125a. Model je kao nov, a motor je praktički nov, ima par probnih letova. Prodajem sve u kompletu, model sa svom opremom i elektronikom te 4 taktnim motorom. Model se može pogledati u Zagrebu. Zbog veličine mislim da nema smisla slati poštom, znači osobno preuzimanje. Poklanjam 1 lit nitro goriva, možemo je iskoristiti za isprobavanje motora.


Opis modela:
A sport scale model of a legendary airplane

Outstanding aerobatic capability
Four ailerons for rapid roll rate
Light weight balsa and plywood construction
CAD designed and CNC laser cut parts
Covered in genuine UltraCote®
Plug-in top & bottom wings for easy transport
Strong aluminum wing joiner tube joiners
Painted fiberglass cowl
Scale dummy engine insert
Unique scale main wheel fenders
Shock absorbing tailwheel assembly
Detailed instrument panel and hand-painted pilot
Wingspan : 1650mmWing Area : 80sq dm
Fuselage length : 1468mm


O motoru se ne treba previše govoriti. Najbolja japanska tehnologija i izdržljivost zapakirana u 4 takta. Kako rekoh motor je razrađen i kao nov, ima par kratkih letova.5
Birtija / OPREZ-NJUŠKALO PREVARANTI
Dragi kolege da podijelim iskustvo.

Javio se lik da kupuje moj model s njuškala. javio se na whats up, broj +380 ...... (klasični web generirani broj) i kao da li ga mogu poslati poštom , on sve plaća. I tako on kaže da je uplatio lovu, i pošalje mi link za potvrdu preuzimanja novca. Klik na link, a ono UPIŠI PODATKE KREDITNE KARTICE.

LOL ju rajt, evo već pišem. Znači, kada god vas stranica/netko traži da unaprijed prije transakcije (osim ako niste kupovali u ovlaštenom shopu pa morate upisati na kraju karticu) znajte da je to prevara. Primjer je recimo svako malo na fejsu neki od prijateljevih prijatelja i prijateljica shera link za RayBan Nike bla bla sa mega turbo sniženjima 80 90% SAMO TAJ DAN. Klikneš na link i prvo je upis tvojih svih podataka i naravno kreditne kartice, iako nisi ni vidio kaj nude. Ludilo da to ljudi popuše.

I tako, da sredim gada, nazovem njuškalo, a oni već znaju o čemu se radi, vrlo su susretljivi, i zahvaljuju na pomoći da raskrinkamo te gadove. I naravno da su potvrdili da je sve prevara, i jedino kako ide uplata novaca na vaš račun je preko IBANa i nikako drugačije. Čak ni ime ne trebate dati već samo IBAN broj, zapamtite to za ubuduće.

Eto dragi moji, pazite, levati su posvuda.

U prilogu su slike prevare, pogledajte link da znate prepoznati lažan njuškalo link. Druga slika je kada kliknete na Primi novac, upis podataka s kartice. NIKADA to nemojte koliko god da je kupac laskav i daje super novce.


Ima li tko još takvih iskustava podijelite ih sa svima da spriječimo prevaru unaprijed.

9
Mjesta za letenje / Re: Obavijesti AMC o zračnim aktivnostima (zabrane letenja/avio mitinzi i dr.)
Obavijest za kolege iz Istre i Kvarnera.


amc-portal.admin@crocontrol.hr
12:52 (prije 5 sati)

Poštovani korisnici,

Obavještavamo Vas da je u periodu od 12.04.2021. do 16.04.2021. na području Istra/Kvarner planirano održavanje vojne vježbe „Štit 21“.

Zračni prostor unutar kojih će se provoditi aktivnosti vojne vježbe biti će objavljeni kao privremeno izdvojena područja (TSA) u kojima će se provoditi aktivnosti letenja zrakoplova i bojevog gađanja koje su opasne za ostale korisnike zračnog prostora. Detaljnije informacije objavljene su u AIP SUP 004/2021 (https://www.crocontrol.hr/app/uploads/2021/03/LD_Sup_2021_004_hr.pdf).

Informacije u svezi rezervacije zona i ograničenja u zračnom prostoru moći ćete pronaći na AMC Portalu (https://amc.crocontrol.hr/).

S poštovanjem,

Toni Zlopaša

Voditelj civilnog ovlaštenog subjekta (CIV AA)  

www.crocontrol.hr


10
Mjesta za letenje / Obavijesti AMC o zračnim aktivnostima (zabrane letenja/avio mitinzi i dr.)
Kako na forumu nemamo ovakav topic, a zakon je pooštren, i korisno bi bilo svim modelarima lijepe naše, otvaram topic sa obavijestima o zračnim aktivnostima na teritoriju RH. Iako svaki modelar koji je prijavljen u AMC dobiva obavijesti, neće biti s viška da imamo gdje pogledati kako stoje stvari na nebu, gdje se kaj planira, i gdje su zabrane letenja kako bi izbjegli bilo kakvu neugodnu i nepotrebnu situaciju vezanu uz modelarstvo i planiranje letenja.


p.s. Wesp, slobodno se ovaj topic uredi, prebaci u drugi dio, napraviš sticky, no predlažem da ga imamo na dobrobit svih nas modelara.
13
Oglasi ::: Avioni i jedrilice / P: ZOHD Dart XL
Zbog prelaska na motorne modele, prodajem svoju kolekciju elektro modela.

ZOHD Dart XL

Kaj reći, jedinstven model SF izgleda, odlična platforma za FPV, odlične stabilnosti i kvalitete izrade te opremljenosti. Model ima tri leta, zapravo nov je, a dajem ga dalje jer prestajem sa strujom.

Njuškalo https://www.njuskalo.hr/rc-modeli/rc-avion-zohd-dart-xl-pnp-oglas-33981919

Cijena 1100kn full opremljen. Za let treba Tx, Rx i baterija.

Bez zamjena.

     

14
Birtija / Re: Žene i avioni
Budite nam uvijek blistave i nasmiješene, drage naše bolje polovine  :-* 8)
15
Testni Dio / Re: Test
Da ne otvaram novi post, Wesp, zakaj ovo? Od jučer se pojavilo, i danas opet...