Skip to main content

Recent Posts

4
Motorni modeli / Freewing Avanti V2 80mm EDF
Last post by gradjanin -
Nakon odličnog jet trenera Arrow Marlin-a, 64mm EDF, odlučio sam stisnuti zube i skočiti u zečju rupu da vidim koliko je duboka  :D i eto me u novoj pustolovini, Jetovi. Priključujem se ekipi sa zujalicama u zraku, i to sa novim modelom Freewinga, opće poznatim i hvaljenim modelom Avanti.

Sada u novoj verziji Avanti V2 sa jačim ESCom i jačim motorom, te dorađenim stvarima na samom modelu, recimo metalni retrakti, veći kotači koji su bolje trava prijateljski, bolje riješena vrata prednjeg kotača itd. Serijski je ugrađena LED rasvjeta, mjesta u kokpitu ima koliko hoćeš, lijepo je obojan i boja je vrlo kvalitetna, nema ljepila jer je potrebno SAMO 9 šerafa da se sastavi. Zanimljiv detalj su flapsovi koji su u krilima.

Za pogon sam uzeo u zadnje vrijeme jako hvaljene High Voltage (HV) baterije od firme SMC, i to 6200 Mah, 850g težine. sa njima sam dobio cca 7 minuta raznolikog leta. 8 do 9 minuta dobijem ako se lagano vozikam simo tamo, a 7 ako ga stiščem. Uglavnom vrlo sam zadovoljan za sada sa baterijama i energetskom učinkovitošću novog Avantija.

Mogu samo reći jedno, na prvu mi je legao model, predivno i pitomo leti, čista preporuka za trenera Jet letenja. I hvala ekipi na svim savjetima i podršci, puno mi je to značilo da se odvažim ovo predivno čudo poletjeti.

5
Samogradnja / Re: FPV experimenti
Last post by dare -
Stigle su mi dvije kamerice HS 1177. Ovaj zadnji PITLAB-ov autopilot ima konektore za dvije kamerice (i unutarnji videopreklopnik) koje se mogu montirati npr. za pogled naprijed-natrag prespajanjem pomoću dvopoložajnog prekidača na RC stanici. Već sam koristio te i provjereno su dobre. Napravio sam videokabliće za njih, iako nisu dugački i vjerojatno ne bi bilo smetnji. Pronašao sam te oklopljene kabliće u nekom starom projekcijskom TV-u i baš su zgodni jer imaju dvije žice i širm od alu folije s pletenicom.
10
Samogradnja / Re: "Minacro II"
Last post by belovic -
Sa godinama modelarskog "staža" prikupio sam dovoljno iskustva i mogu unaprijed predvidjeti neka riješenja odnosno poboljšanja koja možda konstruktor nije predvidio. Jedno od tih je dodatno rebro te matice za krilo.
Druga zanimljivost je tehnika savijanja gornjeg planka na trupu..odabir mekanije balze, šablona od papira te poziciniranje prema uzdužnim godovima. Zatim se balza namoči u vrelu vodu, pozicionira prema krivinama na trupu te privremeno fiksira dok se ne osuši...