Odg: MAK Trešnjevka - Lučko Reply #45 – May 15, 2019, 09:19:52 am Ovo sad zvuci jako strogo i komplicirano, a u biti nije. Postoji par osnovnih pravila kao sto bi trebalo biti na svakom letjelistu, a tu se stavlja naglasak na sigurnost, kako samih letača, tako i publike u kojoj ima sve više žena, supruga, ljubavnica, a dolaze već i djeca. I to je to. Slobodno dođite, pridruzite nam se. samo zemlja je granica....
Odg: MAK Trešnjevka - Lučko Reply #46 – May 15, 2019, 10:23:50 am O da, nekada smo na Lučkom imali montažne stupove i zaštitnu mrežu odmah uz stolove i "hangar"; nekome se nije sviđala ta zaštita - zato jer su kod lošeg slijetanja znali zapeti u nju. Reko' bi " efikasna i svrhovita pa je treba eliminirati"
Odg: MAK Trešnjevka - Lučko Reply #47 – May 15, 2019, 10:32:25 am hehe, baš u subotu planiramo opet dignuti tu mrežu opet u zrak... pa ako moram birati da li će moj avion nekoga zveknuti u glavu ili će se sudariti sa mekanom mrežom, bez razmišljanja biram ovo drugo makar ostao bez modelaplaniram proširiti svoj hangar sa aviona od 500g do 3 kg i na avione cca 5-6kg, a bome i ja ću se ljepše osjećati ako znam da neću nikome nauditi u slučaju kvara ili nečega nepredviđenoga...btw, Krkanov Hellcat ima preko 20kg... samo zemlja je granica....
Odg: MAK Trešnjevka - Lučko Reply #48 – May 15, 2019, 10:39:53 am Damire i Karlo živjeli , ovo su lijepe i zdrave informacije , nadam se i želim da postavite mreže ponovno,kao i na svim RC uzletištima širom kulturnog svijeta. Djeca i luđaci su iskreni u svojim kreacijamaMes
Odg: MAK Trešnjevka - Lučko Reply #49 – May 15, 2019, 10:50:27 am Quote from: Remote on May 15, 2019, 10:39:53 am Damire i Karlo živjeli , ovo su lijepe i zdrave informacije , nadam se i želim da postavite mreže ponovno,kao i na svim RC uzletištima širom kulturnog svijeta. Hvala, živjeli... Samo da se vidi na slici, povukao sam crvenu crtu gdje bi mreža otprilike trebala doći. To je i više nego dovoljno udaljeno od piste da bi smetalo, a kada bi oko te crte letao neki avion/dron, bio bi preblizu drugih ljudi i potencijalno bi ih ugrožavao, tako da je onda i zaslužio završiti u mreži. Tome mreža i služi, za zaštitu. A pista je sada toliko produžena i proširena da letač neće ni primjetiti mrežu jer će mu uvijek biti iza leđa... samo zemlja je granica....
Odg: MAK Trešnjevka - Lučko Reply #50 – May 15, 2019, 11:32:16 am Stane u bunker a toliko znači.Sigurnost na prvome mjestu [attachimg=1]Evo i video da ne stane sve samo na skici https://www.youtube.com/watch?v=UZOh8--DguA Jet model www.tinyurl.com/turbojet01 Balza Jet www.tinyurl.com/BalzaJetModelFockeWulf 190 www.tinyurl.com/FockeWulf190noisemaker Benzinski šleper 2.5m www.tinyurl.com/BiduleSleper
Odg: MAK Trešnjevka - Lučko Reply #51 – May 15, 2019, 04:01:35 pm Zaboravio sam napomenuti da većinu slika koje se tu nalaze, a izgledaju tip-top ( avioni u pokretu, ali obrisi kristalno oštri), je snimio dvojac Anja - Ivan ( više Anja nego Ivan ) koji imaju i ruku i oko i fotoaparat za takve super slike.... Kad odrastem volio bih stvarati slike poput njih.. samo zemlja je granica....
Odg: MAK Trešnjevka - Lučko Reply #52 – May 16, 2019, 09:54:01 am Dragi Karlo , zaboravio si modelarski postulat da mi STARIMO ALI NE ODRASTAMO Djeca i luđaci su iskreni u svojim kreacijamaMes
Odg: MAK Trešnjevka - Lučko Reply #53 – May 16, 2019, 11:26:13 am Potpuno si u pravu... i ponosimo se time.. samo zemlja je granica....
Odg: MAK Trešnjevka - Lučko Reply #54 – May 16, 2019, 09:44:27 pm Evo i jedna slikica iz 2008. godine sa mitinga: zaštitna mreža je između modela i modelara sa jedne strane i publike sa druge strane.Pokušavam dokučiti prognozu za 08.06., ako bi bilo dovoljno sunčano, mogao bi demonstrirati let modelom na elektropogon bez baterije, iako je datum još preran za dovoljno sunca.[attachimg=1]
Odg: MAK Trešnjevka - Lučko Reply #55 – May 18, 2019, 09:57:57 pm Danas se radilo na mreži, ali ispalo je da je prekratka, tako da ćemo morati ponoviti akciju.. samo zemlja je granica....
Odg: MAK Trešnjevka - Lučko Reply #57 – May 18, 2019, 10:23:38 pm Bravo Karlo...nasmijao si me... ...ali vaša mreža dobro izgleda i nadam je se vidjeti ''u živo'' 08/06/19. Djeca i luđaci su iskreni u svojim kreacijamaMes
Odg: MAK Trešnjevka - Lučko Reply #58 – May 18, 2019, 10:26:02 pm morao sam izbrisati post jer mi nije dao uplodati drugu sliku na kojoj su četvorica sa strane s rukama u đepovima .. nadam se i ja da se vidimo tamo u što većem broju.. danas nas je posjetila i crna roda, nadam se da to nije neki loš znak.. a ni da dobivam malu bebu crnca... ma nikakvu, prestar sam za to... Error 404 (Not Found)!!1 samo zemlja je granica....
Odg: MAK Trešnjevka - Lučko Reply #59 – May 18, 2019, 11:55:55 pm I danas je radio vremeplov na Lučkom, vratio me u vrijeme SFRJ dok sam gledao kako jedan dela, a njih 4 s rukama u đepovima ili prekiženih ili tipkaju...ali kada je prostrujila informacija da će roštilj jesti samo oni koji se radili u ekipi, situacija se brzo promijenila.. P.S. radi zaštite privatnih podataka i osiguranja mene da me neradnici sa slike ne tuže, skratio sam ih za glavu... samo zemlja je granica....