Skip to main content

Topic: Novi reciever, potrebna pomoć (Read 931 times) previous topic - next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Novi reciever, potrebna pomoć

Pozdrav ljudi,

imam pitanje, dva.
Uglavnom imam turnigy 9xr pro, sa xjt modulom i L9R recieverom. Oprema je starija i nije updateana neko vrijeme, ali pošto nisam zahtjevan korisnik to mi nije predstavljalo problem do sada:D 

Naime, kupio sam novi frsky x8r rx i ne mogu ga bindat sa stanicom. Koliko sam skuzio firmware je vjerojatno novi na ovom rx-u i ne moze se spojit sa xjt-om sa starim firmwareom. 
Probao sam kemijati sa stvarima koje sam našao po forumima ali bezuspješno. Ako neko zna koji bi mi bio najlakši način za uparit to dvoje? Napomenuo bih da nisam nešto iskusan sa elektronikom :)

Inače sam na potezu ploče-zadar pa ako mozda ima neko za pomoći na licu mjesta :D plaćam pivu svakako :D 

Re: Novi reciever, potrebna pomoć

Reply #1
Pozdrav,

na prvu bih rekao da imaš novi Frsky protokol na prijemniku, ACCESS, dok je XJT modul na ACCEST. Ako je tako, to ti neće proraditi. Pošalji sliku tog novog prijemnika.
samo zemlja je granica....

Re: Novi reciever, potrebna pomoć

Reply #2
Vjerujem da je rijec o razlicitim verzijama protokola, na modulu imas vjerojatno V1 dok na novom prijemniku +V2 pa nemozes zbindati iste. Ako imas nekog modelara u blizini sa FRSKY sistemom neka ti napravi "update" sistema

Re: Novi reciever, potrebna pomoć

Reply #3
Hvala na odgovorima,
uspio sam napraviti flash stanice, sad je na njoj najnovija verzija er9x-a. Pokušao sam napraviti i flash modula i rx-a na najnovije verzije ali ništa (tj mislim da sam napravio) ali nikako ne uspijevam bindati, dok stari rx l9r je uredno još uvijek bindan bez obzira na promjene verzija.

Da, vjerojatno će trebati pomoć nekog iskusnijeg ili letit na jednom rx-u :D


 

Re: Novi reciever, potrebna pomoć

Reply #4
Verzija protokola je ok, radi se o starijoj verziji i na modulu i na prijemniku. Sada samo trebaš biti siguran da su oboje na EU ( LBT) verziji ili na FCC ( internacionalna). Također, firmver koji si stavio na prijemnik ne smije početi brojem 2.xxx jer se prijemnik sa takvim fimverom više neće bindati sa tvojim modulom. Ako nisi ziher koje firmvee imaš, najbolje da flešaš nanovo sa poznatim firmverom.
samo zemlja je granica....