Skip to main content

Topic: "Minacro II" (Read 1524 times) previous topic - next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Re: "Minacro II"

Reply #15
U međuvremenu mali napredak koliko se uhvati vremena i snage..na krilima su izrezani eleroni koji su prije toga zatvoreni letvicom u funkciji torzijskog pojačanja samog pokretnog dijela. Slijedilo je pozicioniranje krila odnosno rupa za prednji pin te rupa za vijke i na foliranje modela u osnovnoj bijeloj boji.

Re: "Minacro II"

Reply #16
"Operacija" sa kojom imam najmanje iskustva i koje sam se najviše pribojavao je izrada kabine. Osnovni oblik "isklesan" je od stirodura skalpelom te grubim i na kraju finim šmirglom. Na taj pramodel laminirana je staklena tkanina 2x80gr + 3x50gr. U samu smolu umiješao sam plavi pigment ali mislim da bude svejedno trebalo finiširati špric kitom te obojati.

Re: "Minacro II"

Reply #17
Rezultat je sasvim OK  :))  slijedi "maskiranje" modela i ugradnja elektronike


Re: "Minacro II"

Reply #19
Lijepo izgleda ,kakav pigment koristis za epoxy
 

Re: "Minacro II"

Reply #23
Minakro je uspješno odradio prve letove, trebalo je dodati 20gr. olova u rep za težište na 60mm i sada mu je težina 948gr.
Nakon prvog leta dodatno sam ublažio pomake elerona , ekspo je sada 30% uz minimalni diferencijal od 15%
i sada je dovoljno miran da ga je užitak voziti.
Pogon: Robbe Roxy 3534 1200kv motor, esc 40A, elisa 9x6" i Lipo 3S 2200mAh. Taj setup je dovoljno jak, može odraditi lijepe vertikale uz visoku konačnu brzinu. Vrijeme rada motora je 8-9 minuta (nakon 8 min. ćelije su na 3.80V..).
Pametno se pokazalo da je ispod na krilu dobar kontrast za bolju koncentraciju.