Svake godine u Kolovozu idemo na GO pa onda ništa od FPV letenja.Prije sam još i znao ponijeti neki model ali sad ima previše opreme tako da nitko i ništa drugo ne bi stalo u auto
.Ali ako se već ne leti ne znači da se ne radi na poboljšanju opreme...pa sam si tako složio teleskopski jarbol duljine 10-11m
.Ideja je naravno s interneta.Napravio sam ga od Al cijevi u 9 segmenata i uvučen ima duljinu od samo 1,5m.Prvi segment ima 1,1m i promjer 70mm a svaki slijedeći je 5mm tanji i 5cm dulji.Zadnji ima 1,5m i promjer 30mm što je taman da se mogu dobro učvrstiti antene.Debljina stijenke cijevi je 2mm tako da je između segmenata 1mm lufta a segmenti se preklapaju 20cm...Napravio sam još ranije jednu jagicu sa 19 elemenata, isto od aluminija,prema Rothamelovom priručniku pa sad to prilično profesionalno izgleda.Na vrh sam pričvrstio onu improviziranu "malu yagi" pazeći na razmak među njima.Da ne bi utjecale jedna na drugu razmaknuo sam ih 2 valne duljine tj. 60cm.Jučer sam konačno otišao na livadu da isprobam sve to...ne pitajte me kako sam uopće podigao taj jarbol
,prolaznici su me jako čudno gledali :)Sad su mi antene za oko 5m višlje u odnosu na onaj molerski štap koji se je uz to i dosta više savijao od ovog jarbola koji je poprilično krut kad je u vertikali.Sad bih trebao još izmisliti neko rotirajuće postolje da mogu lako rotirati jarbol tj. popravljati usmjeravanje antena.Ova mala nije kritična ali ova dugačka yagica je vrlo "oštra" tj. uskog kuta prijema pa treba dobro "nišaniti" u smjeru modela...