Evo desilo se da se ja po prvi puta ne slažem 100% sa Faldomakon, nego samo 95 %
Tj. kada naši dodju vani, nisu autsajderi nego često favoriti, imamo osvajače sv.kupa (Arijan, Petra, Grepl), EU prvake (Arijan, Leško) i svjetskog prvaka (Leško), pobjednike EU-kup tekmi (Nixa, Danijel) i to sve u nekoliko zadnjih godina i to u 4 kategorije.
Naravno ovo ne važi za F3A .
Problem natjecanja je problem organizatora, klubova pa i Saveza: naradiš se ko konj , za to ne tražiš ništa, ali zato dobiješ po p*** jer se nekome u klubu to nije svidjelo i misli da si zaradio šolde.
Zaradio si samo glavobolju prije i križobolju nakon tekme.
Ima tu još par stvari, nadam se da će me u ovome podržati kolege koji su se natjecali ili se još natjeću: ljudi se boje izači na tekmu da se ne osramote, kao nisu dovoljno dobri, nemaju zato motivaciju.
To je naš prokleti mentalitet, ako nisi šampion, onda ti ne vrijedi, uzalud trud svirači i slićno.
To je potpuno pogrešan i destruktivan stav, uživati možeš u tekmi i bez ambicije da se boriš za neki plasman, sam događaj tekme je veselje as-is. Npr. meni osobno je jasno da više nikada nebum pobjedio, jer moje je vrijeme za to prošlo, ali sudjelovati i biti sa ekipom vrijedi !
Upravo zato se slažem da bi trebalo organiizirati neformalna natjecanja u obliku druženja ili mitinga da se postigne masovnost bez strogih propisa i pravila.
Naći se na livadi i pomlatiti se u zraku sa Zagijima, pokupiti ostatke i onda nešto ipeći i natočiti čista je rekreacija i vjerujem da bi bila zanimljiva širem krugu modelara bez velike investicije.
Damir