Skip to main content

Topic: Odabir drona (Read 2467 times) previous topic - next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Odabir drona

Zdravo ekipo,
 
Pošto živim u Irskoj posljednjih 2 godine, dojmila me se šarolika prirodna ljepota koju ta zemlja ima i eto volio bih kupiti neki dron sa pristojnom kamerom i remote controlom, mozda nešto da se upravlja preko aplikacije na mobu. Volio bih da može dron u zrak barem do 100metara i služio bi mi prvenstveno radi slikanja prirode. Gledam nešto preko ebaya, do 100e mi je buđet. Molim pomoć što preporučate  :D

Re: Odabir drona

Reply #1
Ne letim dronove, ali uspoređujući budžet, bojim se da za taj iznos možes kupiti samo igračku za jednokratnu upotrebu. Kamere na tim modelima su isto 'banana'. Ono kad se kaze da je uslikano kalkulatorom. Bolje fotke opališ mobitelom. Uzmi samo mob od 100e pa i na njemu kamera nije nesto. Tek na modelima od 200e+. A tebi treba dron + dobra kamera.
Po meni za neki minimum amaterizma potrebno je nesto tipa dji mavic mini 2, ili nesto u rangu.

Utipkaj na youtube: budget drone under 100 usd
..pa vidi malo recenzije.

Ne znam koliko si upucen, ali u svijetu su se dosta pooštrila pravila glede upotrebe dronava. Za modele iznad 250g potrebna je registracija pilota, treba poloziti za operatera, ne smijes letjeti bas svugdje. Mozes ti to još uvijek sve na divlje ali ako te netko prijavi mozes imati problema.