Pozdrav svima!
Ne znam hoće li nekome koristiti, ali i ja sam nedavno reinstalirao komp na Windows 10 (čista instalacija OS-a, ne upgrade) i imao sam problema sa Phoenix simulatorom.
Caka je u tome da se tijekom instalacije NE INSTALIRA Direct X koji dolazi ukomponiran u Phoenix instalaciju, nego se sa slijedećeg linka (
https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=8109) instalira MS DirectX SDK (fajl je malo manji od 100 MB).
Nakon instalacije DirectX SDK-a pokrenuti Phoenix simulator i odabrati upgrade.
Nakon upgrade-a se pokreće (i radi) normalno. Sve ovo je odtestirano (i radi) na MS WIN 10 PRO 64 bit, ali nema razloga da ne radi i na nekoj drugoj verziji/kombinaciji Windows 10.
Razlog ne funkcioniranja leži u tome što WIN XP, WIN 7, WIN 8.x dolaze sa starijom verzijom DirectX-a koji odgovara Phoenixu, dok "friška" instalacija WIN 10-tke dolazi sa DirectX 12 (koju ne podržava Phoenix i još neke igre).
Kada se takav komp update-a na WIN 10, u windowsima ostaju i neke komponente starijeg OS-a (očito i DirectX), pa Phoenix ostaje raditi kako spada.
Zato Phoenix radi na kompovima koji su upgrade-ani sa XP, 7 i 8.x, a ne radi na "clean" instalaciji.
Napominjem kako sam isprobao i sve kombinacije "compatibility mode-a", ali ništa nije pomoglo.
Nadam se da post nije spam i kako će nekome koristiti...
Pozdrav!