Racing quad - Team Hrvatska
Pozz,
navuko sam se na ovaj hobi, i krecem uskoro u nabavku JAZZ DDG framea. A dotad cu se poigrati necim manjim.
Naletio sam na fpv snimke prizemnog leta ovim malcem, i probao bi tak nesto. Za pocetak cu napravit model bez fpv-a posto sam ogranicen financijama :/
Imat cu brdo pitanja, posto mi je sve to nepoznanica, pa se nadam da cu dobit podrsku i savjete.
VITROPLAST- Za pocetak me zanima da li ima zainteresiran netko da podijelimo pola kvadrata vitroplasta iz Morlaka, posto prodaju minimalno 500 x 1050 mm (185kn), a meni netreba tolko. Ili ako netko imamanji komad, npr 30x50 cm, a voljan mi je prodat. Trebao bih vjerojatno i komadic 10x20 cm od 2 mm debljine za krakove quad-a.
FRAME - skopirao sam skroz Blackout frame, pa bih ga trebao rezati iz tog vitroplasta. Neznam ko se bavi time (jazavac?), i kolko bi to kostalo?
MOTORI - Koja bi, po vama, bila dostojna zamjena Tiger MT1306-10 3100kv motorima? A da je, naravno jeftinija (tipa 10-15 dolara)
KONTROLER - ici cu sa KK2. Na originalnom mini-ju nema mjesta za KK2, a ja sam modificirao rupe i napravio ga. Jel to ok za pocetnika? Tu cu imati vise pitanja kad to krene jer se ne kuzim u podesavanje tog.
ESC - koje uzeti za takav manji motorcek? 10-20A rc timer simonk? Jel to ok? Takodjer cu imati vise pitanja kad krene to..
STANICA - ni to nemam, i planirao sam ici na turnigy 9x ili 9xr. Ali mozda za pocetak uzmem nesto jos jeftinije polovno, tu na forumu. Ako netko ima, moze ponude na pp. Takodjer me zanima da li na takav mali quad ide obicni prijemnik (ili je prevelik), ili je potrebno montirati nesto manje (ako postoji)
Cilje ovog projektica bi mi bio napraviti manji quad sa manje love jer je originalni blackout jako skup.
Za pocetak evo par screenshot-eva CATIA modela frame-a koji sam sklepao i originalnog...