Odg: F3A 2015!
Reply #6 –
Ja ću sada napisati neko svoje viđenje vezano za ovu tematiku, nije mi cilj kao prvo nikoga niti kritizirati niti omaložavati,
Krenimo redom, prvo i osnovno ću stati u obranu MAK Velika Gorica, i njihovih poštovanih članova, zbog ćega, evo razloga, bacit ću rezime na sezonu 2013 god.
Prvo natjecanje je bilo u Velikoj Gorici, u 5mj. gdje sam sudjelovao kao gledatelj i upoznao dosta ekipe koja se natjecala, i moram priznati da nitko nije skrivao svoje znanje, i što je najbolje nitko se nije ponasao u smislu on je visoko a ostali tko Vas j.
Slijedeće natjecanje je bilo u Ludbregu, ali na to nažalost nisam isao zbog posla.
Nakon toga je bilo natjecanje u Zadru gdje su bili prisutni samo tri kluba iz Hr, i to Davor iz Kluba Ludbreg, Braća Meić i njihov cijenjeni otac Boris iz MAK Velike Gorice te domaćini iz Zadra.
Moram napomenuti da je to bilo prekrasno cijelodnevno druženje u Zadru.
Iza toga je Kutina bila otkazana,
Nakon ovih natjecanja u Hr, a bilo ih je samo tri, bilo je organizirano u Buševcu pokazno letenje i dogovaranja oko suđenja, međutim i tu se pokazalo da nema baš zainteresiranih za ovaj tip natjecanja i druženja.
Ja osobno sam tu sezonu 2013 promatrao kao gledatelj i planirao sam uzeti neki model da se priključim tom tipu natjecanja i druženja, tako je došao i Sbach i sve ostalo uz to, iskreno sam mislio da će ove godine biti bar kao i 2013-a i da ću se polako i ja ukljućiti u taj event, međutim na poćetku godine su bila najavljena svega dva natjecanja, da bi godina prošla da se ne dogodi niti jedno.
I sada svi mi se trebamo pitati slijedeće:
- što smo učinili krivo da se to dogodilo 2014 u HR
- što trebamo napraviti u 2015 da se ne dogodi 2014
- zašto se nismo uključivali u tu vrstu sporta, što kao natjecatelji što kao gledaoci
- prije svega treba vidjeti koliko klubova je zainteresirano napraviti natjecanje, a onda treba vidjeti koliko natjecatelja je spremno sudjelovati realno ispod 5 osoba u svakoj kategoriji je neisplativo održati
Kada sve to saberemo i padnu nekakvi prijedlozi možemo se nadati boljitku u ovom natjecanju,
Evo malo sam odužio, ali imam još par stvari za reći, koliko sam vidio modela ne nedostaje za ovu vrstu druženja i natjecanja.
Kao što se zna da meet u Prelogu ide i slijedeće godine početkom 9mj. ako vidim da se bude nešto pomaklo u kalendaru 2015 mogu u prvom dijelu godine organizirati i ovaj tip natjecanja.
Nadam se da nikog nisam uvrijedio niti omalovažavao, jer mi to nije bio niti cilj niti interes.
Nadam se u 2015 i Buševcu, Ludbregu, Zadru, Sinju, Istri i Slavoniji,
Vrijeme ce pokazati da li će mo napredovati ili će mo unazadovati.
Želim Vam svima sve najbolje povodom predstojećih blagdana
Lp
Marjan
Zagi, Mini Titan 325, F5J-N 400 by Beli, MPX Easy Star II
MPX Funjet, Cessna 177 GP-10,MPX FunCub, Robbe Charter, Combat & Slope Soaring Wing, Mini Dex DLG, SpaceWalker, Cirus.
Futaba 7C