Mislin da bi cijena bila li-la takvog nekog arduino kita i nekog osnovnog autopilota.
+ šta arduino zahtijeva još rada na njemu..Jedino ako to radiš baš da vidiš kako funkcionira,ko kad san ja namotava outrunnera od 80kn
Ispa me materijal skoro ko novi motor
Apsolutno točno. Skupo i treba jako doboro 'zagrijati stolicu' da bi to proradilo. Ali, kako si i sam rekao - želim znati kako funkcionira. Da ne kažem da se to znanje može primjeniti kasnije na korisne projekte, ne sam za igru. Recimo, kad letim - da bi znao koliko daleko i/ili koliko visoko... Moram staviti Mobius kameru, pa onda 'odokativno' gledati i uspoređivati sa referentnim točkama na zemlji. Onda recimo, arduino nano + GPS - isti zadatak, ali ovaj puta precizno.
Evo, kako je pak ovaj tip to riješio; GPS + radio modul, zemaljska stanica snima GPS podatke -> .PHP preko google maps-a:
http://www.youtube.com/watch?v=DAXf5ho2jxs&t=418(Imam problema ovjde na forumu da setiram video da krene od 6 minuta i 58 sekundi. Preskočite nebitni dio na videu. Hvala.)
Umjesto radio linka za slanje podataka o lokaciji (što je po mom jako korisno i poželjno, pogotovo ako je moguće u realnom vremenu), može se napraviti tako da arduino snima na recimo microSD karticu cijeli let, pa se onda kasnije analizira.
Ovo su još samo ideje. Prvo moram ući u taj, pomalo nepoznati svijet programiranja. Nešto jesam programirao, ali ne baš puno.
Svejedno, Ante, hvala na komentaru i podršci.
LP,
milan
---
EDIT: Dobre vijesti! Raspberry Pi (RPI) nije krepao! SD kartica jeste. Nova je tu, radi fenomenalno... a sada imam i zvuk, koji prije nikako nisam mogao dobiti, jer je bila instalirana 'okljaštrena' verzija linuxa.