'Uskoro report o konstruktivnom 'Mimiju', izuzetno uspješna gradnja... Mifi imaš riječ:
Evo, nemreš u miru živjeti i proizvoditi modele ...
Kako sam direktno prozvan i to ne jednom, već dvaput (dva put je dva put ... valjda
) onda da krenem...
Dakle čukac ili SAL ili DLG MiMi (da, baš tako se piše) je poznati model nizozemskog modelara Frans Bal-a. Naime niskozemci imaju nacionalnu takmičarsku klasu čukaca do 100 cm raspona krila, pa se dotični gospodin uhvatio njegove konstrukcije, izrade i na kraju letenja. Postoje tri vrste istog modela, a razlikuju se po konstrukciji krila. Prvi od pune balze debljine 12 mm, drugi konstruktivni i treći tzv. "semi solid" dakle d-box od pune balze, rebra od 5 mm balze i izlazna od balze...
Ja sam se odlučio za konstruktivno krilo, jer sam sav materijal imao kod kuće, a kod nas je kvaliterna i lagana debela balza skoro pa ne dobavljiva...
Za nacrte vam je Damir već rekao. Pišite na mail
mimi.plans@kpnplanet.nl pa će vam g. Bal poslati set nacrta u pdf-u besplatno. Razlog tome je sto vodi evidenciju o poslanim nacrtima. Uostalom prva stranica za posjetiti je
http://www.f3k.nl/index.php?id=3 i od tuda sve kreće...
Dakle prvo sam izradio trup. Trup se sastoji od karbonskog booma duljine 500 mm i drvenog (balsa) prednjeg djela u kojemu su smjesteni servaci, prijemnik i baterije... Izradio sam staru varijantu prednjeg djela trupa dakle bez ojačanja od špera ali sam trup pojačao ja ugljenim vlaknima i to s unutarnje strane, estetike radi...umjesto karbonske cijevi za boom sam koristio ribički štap, kojem sam predhodno šmirglom skinuo boju da bude lakši... evo i fotki
[attach=3]
[attach=1]
[attach=2]
"It seems that perfection is reached not when there is nothing left to add, but when there is nothing left to take away" (Antoine de Saint Exupéry)