Skip to main content

Topic: Izrada aviončeka (Read 1905 times) previous topic - next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Izrada aviončeka

Pozz, svima, bavim se godinama rc-om, autima, dronovima i slično.. Naravno amaterski.. Nedavno sam nabavio stanicu Frsky x9d i reciver, imam neke escove, baterije i servače, pa bih probao napraviti avionček da
to sve upogonim.. ono što me malo buni sa kojim materijalom da idem raditi.. Znači bio bi neki manji avionček, tek tolko da malo leti, i po mogučnosti da je spor, dok se malo ne naučim upravljat,  ne neka gromada,  s čim je najbolje to praviti stirodurom ili balzom i ako ima tko kakve sheme.. Hvala unaprijed..
Odg: Izrada aviončeka

Reply #4
E super, hvala na sugestijama, proučio sam materiju tu po temama i sve je puno jasnije..

Odg: Izrada aviončeka

Reply #5
Kolega pogledaj na Flitetest za lagane modele, rade se od deprona, dovoljna ljepljiv traka, pištolj za vruću plastiku i depron (zaboravih kako ga u nas zovu) a model za početnike preporuka twin boom.

https://images.app.goo.gl/XDYGsPcFgHeBJSUz8

Sent from my MAR-LX1A using Tapatalk
Sve više znan a sve manje mogu

Re: Izrada aviončeka

Reply #6
Kao početniku, ne bi ti preporučio balsa drvo, već isključivo "foam" materijale.

Savjetujem ti ploče za unutarnju izolaciju stropa, ne znam točan naziv modela koji ja koristim ali tanke su i vrlo čvrste - rigidnije od običnog stiropora i nisu mrvljive, mana im je naravno sto su osjetno skuplje od obicnog stiropora. Oko 1cm su ili manje, jedna strana im je bijela druga siva. To bi bilo kao nešto ekvivalent "depronu".

Što se tiče aviona, vjerojatno bi najbolje bilo da napraviš jedan vrlo jednostavan i robustan model tipa "Delta wing" konfiguracije. Znači, jedan trokut po potrebi sa prednjom protruzijom za baterije radi balansiranja centra gravitacije. Preporučio bi ti također "Pusher" konfiguraciju motora (motor iza), kako bi imao manje problema sa popravcima nakon udara u tlo (a bit će ih).

Prvi (i prve) avione ćeš mnogo puta razbijati o tlo, tako da ti je najviše potrebno nešto što možeš brzo izgradit i što je najvažnije - lako popraviti.

Pogledaj neki od delta-wing modela po tutorialima i napravi malo veći (kako bi bio sporiji i upravljiviji pri manjim brzinama) model.

 

  Quick Reply

Warning: this topic has not been posted in for at least 120 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Note: this post will not display until it's been approved by a moderator.
Verification:
: