Skip to main content

Topic: P: Hansa Brandenburg W.29 (Read 277 times) previous topic - next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

P: Hansa Brandenburg W.29

Prodajem potpuno novi RC avion Hansa Brandenburg W.29, balsa, proizvođača MAXFORD USA, raspon krila 1340mm sa plovcima. Avion je u originalnoj kutiji.
Cijena je 200€. Kontakt može i WhatsApp, Viber, SMS na +385 91 1229 707

POSEBNE ZNAČAJKE:
1. Unaprijed obojeni sklop kokpita omogućuje lak pristup i učvršćen je klinovima za poravnanje i snažnim magnetima.
2. ARF dolazi s lažnim motorom i hladnjakom na nosu.
3. Skalirajte podupirače stajnog trapa po izboru kupca, plovaka ili skija.
4. Dodatni paket za nadogradnju vojnog oružja (uključuje figuru pilota, tri mitraljeza i nosače mitraljeza.
5. Dodatni kit za nadogradnju kopnenog mobilnog uređaja/zaslona s kotačima s 2½ inča s kracima.

SPECIFIKACIJE
Raspon krila: 53 inča_ 1340mm
Površina krila: 530 četvornih inča
Duljina: 43 inča
Težina ARF-a: 1130g
Letna težina (s radiom i preporučenim sustavom napajanja): 1650g
Pogon: elektro

        Njemački borbeni monoplan Hansa-Brandenburg W.29 bio je novi tip hidroaviona koji je razvio Heinkel tijekom posljednjih mjeseci 1917. i služio je tijekom završnih mjeseci Prvog svjetskog rata.
        Hansa-Brandenburg W.29 imao je Benzov motor od 195 KS s ispušnim stubovima koji su se ispuštali iznad i lijevo od otvorenih glava cilindra; njegov prednji hladnjak i otvore na metalnim bočnim pločama koje su zatvarale glavninu motora osiguravajući hlađenje; a njegova debela, široka krila, napravljena od drveta i tkanine i opremljena s nekoliko stupnjeva diedra, činila su ga snažnom, stabilnom borbenom platformom.
        Podupirači između plovaka i donjih krila davali su više nego dovoljnu snagu. Dubina trupa nadoknađivala je nedostatak vertikalnog stabilizatora, a obrnuti položaj kormila davao je promatraču široko polje za pucanje iz svog mitraljeza Parabellum s prstenastim nosačem. Naoružanje se sastojalo od sinkroniziranog topa Spandau sa svake strane pilotske kabine, a promatrač je svoj prostor u kokpitu dijelio s topom Parabellum na prstenastom nosaču.
        Letio je uglavnom na Sjevernom moru, a njegov najpoznatiji pilot bio je Oberleutnant Christiensen (Friedrich Christiansen). Uz najveću brzinu od 110 mph i izvrsnu upravljivost, Hansa-Brandenburg W.29 bio je dostojan protivnik protiv suprotstavljenih Short hidroaviona i letećih čamaca Curtiss i Felixstowe. Štoviše, 6. srpnja 1918. formacija Hansa-Brandenburg W.29 pod vodstvom Christiansena iznenadno je napala britansku podmornicu C25 koju su otkrili na površini; motori podmornice brzo su isključeni i mnogi članovi posade, uključujući i njezinog zapovjednika, postali su žrtve.
samo zemlja je granica....