Skip to main content

Messages

This section allows you to view all Messages made by this member. Note that you can only see Messages made in areas you currently have access to.

Messages - jozo

2
Forum / Odg: LOŠI TRGOVCI (modelari) koj je kog i na koji način zaj.........
Primio sam novi mail koji prenosim bez komentara.
rcmodeldijelovi
   
19:53 (prije 7 minuta)
      
Poštovani

vidim da ste se već "pohvalili" na forumu flyfreak, rok isporuke je bio dogovoreno 7-10 radnih dana kao što je vidljivo po broju za praćenje 29.4.2014 zaprimljena narudžba, 8.5.2014. preuzeta, to što je Vama carina naplatila to morate sa njima riješiti jer ja svakome napomenem kada narudžba može biti carinjena, tako da nije u redu da pišete o meni laži i ostalo i sam sam modelar i od toga svega nemam nikakvu korist, jedino što pomognem drugima da provedem narudžbu za njih, kako ne bi ovdje kupovali po 3,4,... puta većim cijenama,

Lp
3
Forum / Odg: LOŠI TRGOVCI (modelari) koj je kog i na koji način zaj.........
Kupovina stanice
     Pokušat ću opisati kako sam kupovao stanicu. Nastojat ću iznositi činjenično stanje sa što manje emocija.
U modelarstvu nisam nov, imam poprilično staža a i po starosti spadam među starije pa čak i najstarije modelare. Do sada sam imao Futabu F14, Hitec5 i Futabu FC18. Nakon gubitka modela zbog smetnji i otkaza odlučio sam prijeći na 2,4 GHz. Na Njuškalu sam pronašao oglas koji je nudio ono što mi je odgovaralo.

Kontaktirao sam prodavača koji je nudio novu stanicu pod garancijom po cijeni od 549,00 kn uz rok isporuke od 7 dana od datuma uplate. To mi je odgovaralo, naročito rok isporuke pa sam 26.04. izvršio uplatu.

11. 05 poslao sam sljedeći mail:
     Poštovani !
  U ponudi ste naveli rok za isporuku stanice 7 dana. Pošto je prošlo dvostruko od toga zanima me gdje je zapelo i kada se mogu nadati primitku.
  Pozdrav, Josip Piha
Odgovor:
Poštovani
meni je jako žao, ali i sami znate da su naše službe jako spore
Ponovo urgiram.  
       A onda šok. Bruno Šarić, prodavac, poslao mi je mail sa kodom za praćenje paketa po kojem je paket stigao iz Kine u Švicarsku pa u Zagreb na poštu carinjenja.

Sljedeći šok. Pošta od mene pismenim putem traži račun koji ja naravno nemam. Tražim od Brune račun pa ga mailom šaljem i dobivam potvrdu o primitku.
Ponovo čekanje.
Novi šok :   23. 05. stiže paket ali poštar traži 175,69 kn za dostavu. Platio sam jer da nisam stanica se vraća pa bi se pozdravio i sa onih 540 kuna. U paketu  račun za carinska davanja – PDV je zaračunat na cijenu po računu – 116,89 kn plus poštarina od Zagreba do Slavonskog Broda sveukupno kao što sam naveo 175,69 kn.
Naravno iz mene se puši pa upućujem sljedeći mail:
 

      Konačno je stanica stigla. Cijena stanice koju ste naveli na Njuškalu je 549,00. Istu cifru ste mi potvrdili mailom. Toliko sam Vam i uplatio.Na stanicu je obračunat PDV i poštarina što sam morao platiti poštaru ukupno 175,69 kn. Sve to možete vidjeti iz priloženih računa. Navedeni iznos uplatite mi na račun HR *************, Josip Piha, Slavonski Brod, Ulica breza 5

Odgovor:
     Poštovani

poštarina je uračunata u cijenu od 549,00 Kn,  nitko tko je naručio stanicu kao Vi nije ništa plaćao tako da to morate vidjeti sa njima

ja uvijek naglasim ako ima dodatnih troškova

Lp
 Ponovo šaljem mail navodeći da nisam poslovao niskim drugim nego s njim pa prema tome za mene treča strana i ne postoji, da je dogovorena cijena bila 540 kuna I da ne pristajem ni na kakve dodatne troškove.
Odgovor:
Poštovani

nisam naveo nikakve troškove jer ne postoje, carina naplaćuje pristojbe bez ikakvih cijenika , već kako im paše tako da to sa njima morate riješiti

Lp
Zaključke i sud donesite sami. Ovo pišem nakon nekoliko dana koliko toliko smiren, osim kada pogledam stanicu. Vjerujte mi nisam još u nju stavio ni bateriju. Mislim da poslije ovog Bruno Šarić više neće naći niti jednu budalu poput one koju svako jutro vidim u ogledalu. Trdoglav kakav jesam ne mislim odustati. Nije u pitanju novac, spreman sam potrošiti puno više da bih došao do pravde i zadovoljštine
            Josip Piha
Slavonski Brod.