Skip to main content

Topics

This section allows you to view all Topics made by this member. Note that you can only see Topics made in areas you currently have access to.

Topics - DJDarky

4
Elektronika i baterije / Stanica u plamenu
Vrag nikad ne spava... sa petka na subotu mi se stanica zapalila sama od sebe. Sastavljam neki qwad i cijelo popodne sam se zezao s njim, stanica javi da je batka prazna, napunim je i nastavljam podešavanja. Kako mi je ovo prvi qwad u životu od velike pomoći mi je kolega Franycro, u 19.15h mu šaljem poruku da odustajem, da će on pogledati gdje sam zabrljao. Sve pogasim i ostavim na stolu u garaži. U 22.30h odem provjeriti dali sam sve pogasio i sve bilo u redu. U 23.30h osjetim da nešta smrdi, izađem na dvorište a ono puno dima. Prvo sam pomislio da nešta vani gori i kako sam krenuo na ulicu upali mi se svijetlo na senzor pred garažom a iz garaže kroz vrata suklja dim. Otvorim garažu a na stolu stanica gori. Stanicu sam lopatom bacio na dvorište a stol ugasio vodom. 
Ja vjerujem da sam došao u zadnji čas, za koji minut kasnije ne bih mogao sam to ugasiti. Detaljno sam pregledao stanicu, vatra je krenula od vrha baterije, balans konektora i konektora za spajanje stanice nema. Jasno je da je baterija izazvala požar, samo ne znam zašto.
Bateriju sam punio sa novim punjačem, jučer sam stavio drugu bateriju puniti da provjerim da ju nije prepunio, nije, dobro radi.
Ako netko prodaje stanicu, ništa pretjerano skupo, nek mi ponudi. Sad sam prizemljen do ko zna kad :'(
8
Samogradnja / F-15 Eagle
Nisam dugo ništa radio zbog nedostatka vremena a i vrućine pa sam se odlučio sada (vrućina popustila) malo zabaviti sa gradnjom F-15 koliko budem imao vremena. Jednog sam napravio prije 5-6 godina i avion nije težak za napraviti a stvarno je pitom i lagan za letiti.
Evo koja sličica gradnje do sada...
9
Elektronika i baterije / Prekidač od starog serva
Svi mi imamo nekakav servo koji je preskočio, ne centrira dobro ili nešta treće, zašto ne napraviti prekidač s kojim možeš paliti i gasiti recimo ledice?
Evo kako sam napravio prekidač od starog serva. Od materijala mi je poslužilo slijedeće:
- stari servo
- dva otpornika od 2,2kilooma (možda bi bilo bolje od 2,5 ali ove sam imao doma)
- kondenzator od 47μF
- dioda
Od alata- lemilica.
Radio sam po ovoj shemi ispod i sve super radi. Ako netko ima kakav prijedlog... slobodno!
10
Elektronika i baterije / FlySky 2.4Ghz 6CH AFHDS Receiver
Kupio sam ovaj prijemnik http://www.banggood.com/Wholesale-FS-R6B-FlySky-2_4Ghz-6CH-AFHDS-Receiver-for-i6-i10-T6-CT6B-TH9x-p-68604.html , normalno se bindo i letio sam nekih 4-5min dok mi se nije zagi zakuco u zemlju. Kad sam došao doma primjetio sam da mi motor samo svira kao da je stanica ugašena. U prijemniku kad ga spojim na bateriju samo malo blinkne ona crvena ledica i više ništa.
Sad neznam dali sam pao sa Zagijem što mi je prijemnik krepao ili je prijemnik krepao zato što sam pao ???
Dali mogu šta proveriti prije nego prijemnik završi u smeću?
11
Online trgovine / gearbest.com
Dali je netko naručivao od  http://www.gearbest.com/  ?
Cijene su skoro sve snižene, neke i 72posto, recimo CC3D flight controller 10.12 dol.free shipping, pa 700 TVL 1/3 CCD 110-Degree FPV Lens with Sony 811 dođe 8,96 dol, naravno free shipping i da ne nabrajam dalje.
12
Početnici / Majstori od balze - pomoć
Pravim Pipera od šperploče i balze i danas kad sam prešpricao trup sa bezbojnim lakom (iznutra i izvana) da bi folija bolje uhvatila (na neke ploče od balze nije bilo šanse ni sa jednom vrstom ljepljive trake da je zaljepiš) balza se ivitoperila :'( . Mislim da ću morati izvitopereno izrezati i ponovno zaljepiti novu balzu, napraviti novi poklopac na kabini jer ovaj više nesjeda na mjesto kako treba.
Sreća pa nisam imao vremena da i krila prešpricam, mislim da mi se to desilo i sa krilima da bi izneo avion na ulicu i izgazio sa bagerom >:( Avion radim preko dvije godine kad uhvatim vremena, već sam jedna krila bacio u smeće... trebam savjet s čime da prešpricam krila i trup kad ga popravim?
13
Birtija / Prevoz tableta Njemačka-Poljska
Čitam dva puta i nevjerujem:
"Organizacija Womens on Waves ističe kako dronovima neće biti potrebna autorizacija poljskih vlasti jer oni teže manje od pet kilograma, oni neće letjeti u kontroliranom zračnom prostoru, i neće se koristiti u komercijalne svrhe."
I mi se onda čudimo kad nam donesu zakone da nećemo smjeti nositi u ruci neku letjelicu bez dozvole a da bi letili... ajme dozvola!
Cijeli članak: http://www.telegram.hr/zivot/zenske-aktivisticke-grupe-ce-ove-subote-dronovima-prebacivati-tablete-za-pobacaj-u-poljsku/
14
Vremenska prognoza / Prognoza za android
Koji program na mobitelu koristite za prognozu?
Ja trenutno koristim Rain Alarm i za sada mi je OK, nisam ni jednom pokisao :D :D :D
15
Online trgovine / Hobby King, razlika tečaja??!
Kako je dolar skočio u nebo, gore sam promjenio valutu sa dolara u eure i nešta mi je čudno pa sam napravio pokus. Avion YAK 12 košta 99.99 dolara što ispada 706.31kn, kad sam promjenio valutu u euro košta 88.99 eura što ispada 674.99 kn??? ??? Po tome ispada da je bolje naručivati u eurima, ili sam nešta previdio?
Avion sam uzeo za primjer i samo sam mjenjao valutu, ne skladište.
U kojoj vi valuti naručujete?