Skip to main content

Topics

This section allows you to view all Topics made by this member. Note that you can only see Topics made in areas you currently have access to.

Topics - chupo_cro

1
Elektronika i baterije / Kako zasarafiti antenu (prekratak navoj)?
Stap antenu na RC832 Plus video prijemniku sam htio zamijeniti s kruzno polariziranom pa sam kupio RP-SMA Foxeer Lollipop V3 antenu ali je navoj na prijemniku prekratak i kad se antena zasarafi je jos uvijek labava a srednji pin ocito nema kontakta jer nema prijema. Navoj na SMA konektoru od produznog kabla za TX805 predajnik je npr. dosta duzi i tamo se antena moze zasarafiti cvrsto.

Ima netko ideju kako antenu zasarafiti na RC832? Mislio sam skinuti prsten s kojim je RP-SMA konektor zasarafljen za kuciste prijemnika pa bi navoj onda bio malo duzi ali onda ce se konektor rotirati. Ili da mozda probam s brusilicom skratiti saraf na konektoru od antene?
2
FPV i AP / Hawkeye Little Pilot VR FPV naocale?
Je tko isprobao tove FPV naocale? Za pocetak mislim kupiti neke jeftine naocale pa sam gledao EV800D ali sad razmisljam i o ovima jer se s njima ne gubi kontakt s okolinom a i s jednom se pokretom ogledalo moze pomaknuti sta bi uz prebacivanje iz acro u level mode moglo posluziti za slijetanje u LOS mode-u. Za njih sam doznao iz ovog videa:

ovog videa.

S druge strane, na EV800D bi imao i DVR a mogo bi ih koristiti i kao ekran.

BTW, kako ubaciti YT link a da se ne prikaze kao embedded video nego da ostane samo textualni link?
3
MultiRotor / Kako montirati XSR-M prijemnik?
Ima netko ideju kako na dron s 35x35 mm stack-om (LS-210 okvir) montirati XSR-M prijemnik koji je dimenzija 20x20 mm i ima rupe promjera 2 a ne 3 mm?

Za sad mi na pamet pada jedino na dno okvira iza stack-a staviti cicak traku za izolaciju pa na nju nekako pricvrstiti prijemnik.

Ovo mi je prvi dron kojega sklapam - sluziti ce za ucenje FPV i LOS upravljanja u acro mode-u i vjerojatno ce za vrijeme ucenja biti unisten :-) - i za sad nisam skracivao zice jer sam najprije htio vidjeti da li sve radi i kakav ce trebati biti raspored i duzina zica a da se jos uvijek sve moze rastaviti a dok sve bude testirano cu ponovo sve sastaviti od pocetka i usput umjesto SBUS-a + Smart Port-a probati konfigurirati F-Port protokol.
4
MultiRotor / No dataflash chip found na SP Racing F3 + Betaflight
Zna netko kako u Betaflight-u podesiti detektiranje dataflash chipa na SP Racing F3 FC-u pa da za Blackbox ne moram dodavati SD karticu?

Na vise mjesta sam nasao da je ljudima u nekim verzijama Betaflight-a dataflash radio ispravno a nakon update-a ga firmware vise nije modao detektirati ili da im je u Cleanflight-u flash chip radio a u Betaflight-u ne radi pa mislim da se ne radi o hladnom lemu ili neispravnom flash chipu nego da je problem u firmware-u ili konfiguraciji.

Isprobao sam sve Betaflight firmware-ove od 3.5.0 pa unatrag do 3.2.0. i niti jedan firmware ga nije uspio detektirati. Plocica je tvornicki stigla s Cleanflight-om 1.11.0 ali sam FC odma sflash-ao s Betaflight-om a Cleanflight configurator nisam ni instalirao.

Na nekim forumima sam vidio da je na nekim FC-ovima bilo problema s SPI komunikacijom jer je MAX7456 OSD cip stalno drzao CS liniju na HIGH ali ne vjerujem da na SP Racing F3 plocici postoji neki konflikt na SPI BUS-u.

Probao sam iskljuciti i akcelerometre, magnetometar i barometar (mada su sva ta tri chipa izgleda spojena na I2C BUS) ali dataflash nije radio niti onda.