Skip to main content

Show Posts

This section allows you to view all Show Posts made by this member. Note that you can only see Show Posts made in areas you currently have access to.

Messages - pupo

1
MultiRotor / Odg: Koji setup za dron?
Neželim pretjertivati i ganjati sat vremena u zraku. 20 minuta normalnog leta bi me zadovoljilo ful. Plus što hoću, gps sa svim điđa miđama, hold il kako se već zove, fly home itd itd.

Ako ti se da napisati par preporuka, odnosno komplet što se sada uzima/koristi. Prije sam imao Naza lite ako se dobro sjećam.
2
MultiRotor / Odg: Koji setup za dron?
25min mi je čist ok.
Imao sam prije low kw dron, li ion batke, al to mi je previše za pazit. Sada bi nešto običnije, al race dronovi me ne zanimaju nimalo.
3
MultiRotor / Koji setup za dron?
Bok,
nisam nešto bio aktivan a i dron nemam već godinama, i sada bi si opet htio nešto složiti. Imam i nešto sad već prastare opreme tipa 2,4GHz receiver komplet, neki jefta 5,8GHz video komplet, nešto raznih batki, itd itd. Gledam malo forum, fejs, svašta nešto ali ništa mi tu više nije ni poznato.
Ono što bi htio, da imam nešto veći flight time laganog leta, i da mi može ponijeti gopro. Zapelo mi je za oko ovo:
https://rotorbuilds.com/build/17173
Ono što me odbija, što ovako nabrzinu hrpu te opreme nemogu naći u EU, da nemoram platiti carinu.
Ima tko kakvav prijedlog, preporuku i sl.
tnx
4
Zagi / Odg: Setup za Zagi
Ovo ljeto sam slagao zagija, jer sam prošlog skršio i desilo mi se da je Uhupor pojeo stiropor djelomično. Koristio sam uhupor kao i prije, i koristio sam stiropor kao i prije. Ima netko ideju zašto se to moglo dogoditi? Nemam sada slike, al izgledalo je kao da je ljepilo pojelo stiropor, kao da je prejako.
7
Zagi / Odg: Još jedan Zagi :)
Pokušaj smanjiti otklone elevatora i alerona, Iz ovog što sam vidio si jak na palici.
Ako ne to pogledaj da ti nije koji kanal reversan i to se zna događati.


Inače launch ti je dobar :)


Lp Ivan

Smanjeni su, na oko 40% su. Problem je što sam u prvih tih x letova, refleksno zabio zagija u pod. Znači vidim da mi pada, i onda ga još zabijem dolje.

Problem su računalne igre u kojima sam letio, i koje su imale obrnute kontrole. I sad refleksno vidim da mi zagi pada, povučem palicu do kraja, al prema dolje a kao da ga ispravim. To će trajati neko vrijeme.


Budem probao bacati bez pogona, da vidim kako se ponaša i prema tome ću odradit dodatna podešavanja. Neke stvari jednostavno nisam znao, a neki aero/RC klub ne postoji di letim. Uspio sam popraviti Zagija, nije baš vizualno najljepši al mislim da će letit. Tako da novi video ide uskoro. I nabavljam definitivno nova krila, pa će i nova verzija zagija.
8
Zagi / Odg: Još jedan Zagi :)
A sad, nije to baš bio prvi put, prije toga je prikladniji ovaj video :D

https://www.youtube.com/watch?v=LeBrboQAp_4


Zagi se pokazao kao otporan, krpao sam s trakom winglete, vraćao sam serva na mjesta, batku i sve ostalo do kraja.


Uglavnom, karbonska (polu)cijev se pokazala ok, i dok mi se rasklimalo sve pokrpao sam nabrzinu s ljepilom. Čak sam i nos zamijenio, moram probat hoće poletjet.


Ono što sam pogriješio je da sam sve ukopavao sve u zagi, batke, esc, kablove i tu mi je prvo popustio. Vrh di mi je bila baterija je prvi ošao, previše sam oslabio strukturu. Isto tako, napravio sam početničku grešku pa sam sve sredio za 3000mAh bateriju, koja je nepotrebna a podiže težinu svega. Idem definitivno na novi, uzet ću s ovoga što mogu i ajmo dalje. Definitivno ide manja baterija, i mislim da sljedeća 2-3 koja ću isto vjerojatno skršit neću ljepit traku i možda bateriju ostavim kompletno vani, il polu ukopam.
9
Zagi / Odg: Još jedan Zagi :)
Napokon se poslozilo sve i Zagi je poletio. Imao sam jedno 50 padova, sto jacih sto slabijih. Zagi je skršen, nos je doslovno dezintegriran. Razmišljam da ga probam skrpati pa se još malo vježbat.


Ovo je jedan od boljih "letova"


https://www.youtube.com/watch?v=3VgKMy_4Wnc
Uspio sam do 15 sekundi izdržati 2-3 puta. Do sada nisam letio s ničim osim quadom i ovo nema veze s tim, totalno nova dimenzija. Skuzio sam hrpu stvari di mogu poboljsati zagija tak da definitivno radim novi. Potrajati će dok budem ozbiljnije letio. Al iznenađen sam otpornosti zagija. Srušio sam ga doslovno 50puta. Imao sam traku kod sebe i samo sam krpao koliko se dalo. Dok budem imao bolji net, napravit ću kompilaciju padova i osvrt na postove i zagija.
10
Birtija / Odg: IN2 DRONEfest
To je preraslo modelare, i ošlo kako kažeš u potpuno drugom smjeru. Ustvari, brijem da to ni nije bilo zamišljeno za modelare. Cijena me uopće ne čudi, s obzirom kolika je gužva bila prošle godine a i namjena tog skupa je profesionalna primjena.

Inače, sam IN2 je navodno htio osnovat tim baš za letjelice, u bilo kojem obliku, koji će onda razvijat prvenstveno software za njih. Sad neznam da li je to zaživjelo, ako ima netko inside info nek podjeli.


11
Simulatori / Odg: Phoenix simulator
Nažalost ne, htio sam iskoristiti gamepad za igre koji ima analog (Logitech F310) jer sam čitao na nekoj temi, možda čak i ovdje na forumu da se da složit s nekim simulatorom.
12
Simulatori / Odg: Phoenix simulator
Tnx za upload.

Nakon svega, lijepo mi piše dok sam instalirao da ne mogu koristit gamepad za pc  :( U qrcu sam, idem tražit neki drugi simulator di mogu iskoristit gamepad.


Svakako, tnx za upload, nekome će sigurno dobro doći.
15
Simulatori / Odg: Phoenix simulator
Da li ima tko pouzdani link za simulator? Guglam već danima, i sve nešto prastaro. Nešto sam čak i našao (ver 3), al moram dići win7 virtualku. Na 10ki mi ništa neradi do sad.