Skip to main content

Topic: Racing quad - Team Hrvatska (Read 1746463 times) previous topic - next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Odg: Blackout H mini quad- kopija

Reply #885 –
Aaaaaaa,odkad pravim ovog malca non stop neka sranja. Najnovije sranje je to što sam danas nakon leta kojeg sam podijelio sa vama,raspakovao quad,i prepakujem sve na CC3D. I prilikom podešavanja skontam da ne radi prijemnik. Kad tamo kinezi mamu im je...,zamjenili crvenu i crnu žicu na izlazu sa CC3D. I spržim prijemnik. Aaaaaaaaaa!!!!!! >:( :o I to prijemnik FrSky,25$. Skuplji prijemnik od ploče. I sad ne znam šta bi: Dal bi čekao mjesec dana da stigne novi,ili da prepakujem na stock modul i prijemnik od Fly Sky TH9X (ista kao Turnigy 9X,samo drugo ime i boja,elektronika je ista) ??? ??? Leti li neko od vas minija sa običnim modulom na takvoj stanici?
Nisko,niže,...šetnja...

Reply #886 –
Za sve koje planiraju slagat neki manji quad da podijelim po meni savrsen setup koji je doslovno ludilo. ja imam takav samo sa tiger motorima i to je nevjerovatno kako to ide, a sa ovim cobra motorima na 3S je fantazija, a na 4S da ne pricam. Moj quad je RTF sa batkom 2200 i gopro tezak 750g, a svaki motor na 3S ima 720g potiska na 6x4.5 propeleru sto znaci snage i vise nego dosta.

Znaci treba neki frame tipa sto reze jazavac ili slicno na kojeg idu 6" propeleri, blackout je izbacio 330 model. Uglavnom nikakvi DJI frame-ovi sa plasticnim rukama ili one gluposti sa hobbykinga, nece letiti tako dobro

Motori - Cobra CM-2208 2000kv
[/size]
[/size]http://www.rcdude.com/servlet/the-2756/Cobra-CM-dsh-2208-fdsh-20-MultiRotor-Motor/Detail

[/size]ESC- Blueseries 20A

[/size]http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__13430__HobbyKing_20A_BlueSeries_Brushless_Speed_Controller.html

[/size]Propeleri - HQ 6045 6x4.5 , ne uzeti 6x3 jer nije isto, doslovno ogromna razlika, ne kuzim zasto

[/size]http://flyduino.net/HQ-6045-6x45-CF-reinforced-Propellers-Set-2-CW-und-2-CCW

[/size]Kontroler - Naze32 ili CC3D

Reply #887 –
Super da si to podijelio sa nama. Mislis da nebi jednako dobro radio onaj 4 u 1 esc 25A sa HK?

Reply #888 –
Bilo bi ok, znam lakse ga je sloziti, ljepse ispadne, mada je ipak bolje nesto sa simonk. Bio ujutro sa frendom na jarunu koji ne kuzi bas previse te multije i prvo mu provozam ovog najmanjeg, on odusevljen, ali kad sam zajurio zverku lik je bio komentar A u pi..... sto je ovo. Ja njemu V8 verzija  ;D. Ludilo kako ide, brzi od hexe i jos je ful locked in

Reply #889 –
Moje pitanje je Cobra ili Sunnysky? Znaš da ovih dana naručujem.  :-X
Nisko,niže,...šetnja...

Reply #890 –
Ove cobre neidu na 5" propove, trebas 6" a tebi to ne stane. Ja sam dao kod jazavca izrezati mrvicu veci  frame gdje ide pa zato. Problem je u tome sto su ove cobre 2000kV , a sunnysky 2300Kv. Ako mislis ostati na istom setupu uzmes sunnysky

Reply #892 –
Hahahahahah baš si morao.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Spektrum dx7s i razni modelčeki

Reply #893 –
To moramo napravit sa boljom pirotehnikom...

Reply #894 –
To moramo napravit sa boljom pirotehnikom...

Reply #895 –
E da je neka raketa bila zavezana da mu da jaci potisak, mozda bi bio bolji dozivljaj :)

Reply #896 –
Da i mislio sam iza zavezati par, bilo bi veca fora

Reply #897 –
Ali teško je složit da sve eksplodiraju u isto vrijeme... :)

Reply #898 –
Največi problem bude ti bio nabavit raketu ali ak nabaviš ja ti mogu napravit paljenje na prekidac na stanici tak da možeš u zraku opalit kad hoćeš.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Spektrum dx7s i razni modelčeki

Reply #899 –
jesi se uljudio, ali i dalje radite peezdarije  :D
Kršite svoje koptere da biste ih bolje upoznali ! :-)
A sada i avione! :-(