@Sp : ...ili možda nekim HN profilom 1000 i nešto
@SDespotovic: komentari na konstrukciju su OK, no ako se ide na bungee start, morali bi dozvoliti karbonski štap u ramenjači. Razletavanje krila i pad modela na startu bila bi ružna slika i mnogi bi izgubili i model i volju.
Takodje dozvoliti karbonski (ribička kederica) štap za tailboom, to skraćuje izradu trupa barem za jedan dan i ne puca kada opališ po ledini u natjecateljskom slijetanju. Cijena je zanemariva..
Ja čvrsto vjerujem da je jedini način da se započne sa ovime - izbjegavanje prethodne izrade ili nabave modela po svaku cijenu, samo da ljudi dibe volju. Dozvolio bi i modele sa eleronima, uz uvjet da se krajevi elerona preljepe sa power tape tako da se sigurno ne mogu koristiti u letu.
Takav bi model bio nestabilna, no cilj je da penalty ide na štetu pojedinca, a ne da mu daje prednost.
Inače, dogodi li se ikada ovo natjecanje i druženje (za što sam jako zagrijan) to će se u natjecateljskom smislu svesti na to, da nas koliko nas već bude , čeka da Sale napravi neku grešku pa da netko od nas umjesto Saleta ubere gajbu pive. Poznavajući sve Frikove koji su se javili u ovom topicu, uz puni respekt prema njima kao ljudima i Frikovima, to će biti tako (bio sam na tekmama sudac baš Saletu i znam o ćemu pišem
)
Prilika je da opet malo zagnojim sa nacrtima (neke je spomenuo Faldomak), pa evo ovako:
-Dandy, vidjeli ste ga u Jubitu na prvoj stranice ove teme, nije loše, ali pretežak
-HiFly, klasik, rado bi se pojavio na tekmi za šminku
-Spirit 2M - nikada vidio
-Amigo 2 - dobar za bungee
-Hanz - vrlo jednostavan plan !!!
-Stirofly - može se napraviti i od drveta, najradije bi izabrao ovaj model ako mislim pojuriti Saleta
Damir