identična stvar, samo je umjesto 109$, na banggood 109€
čim vidiš apm2.6 a da mu bočni pinovi ne leže (kao u naze), već su gore (kk2,2.0, itd..) onda je to 2.5.2 ploča (ako si sreće)
pričaš svašta...pinovi nisu nikakav pokazatelj......
@nordex Citat:
Npr. na goodluckbuy-u je LEA 66$, a NEO33$
Ovo je ista stvar, osim što LEA ima mogučnos upgrade firmware-a (u principu nebitno)"
I lea I neo imaju mogučnost updejtanja firma....jedina je razlika da prije Neo nije imao beckup bateriju pa specifični config.file text koji treba uplodati da bi radio nije ostajao sejvan...imam I lea I neo6n I neo 7n I svi rade jednako kad se zalockaju na satellite...
Ova ponuda na Ebayu sve za 109$ teško može biti bolja...iako tamo nema nikakve garancije kakvu pločicu dobijaš I koje su komponente u nju možda zamjenske ugrađene.....ja bih si naručio sa rctimera,malo skuplje al kakva takva sigurnost,isto ima sve plus antivibration kupola....
Glavni problem koji se javlja sa Cloniranim APM je da oće pregorit jedna diode unutra koja sluzi kao regulator 3,3V napajanja preko koje se napaja compass(GPS koristi 5V)...također sve komponente u njemu onda koje trebaju 3,3 rade na 5 I iako se to ne vidi odma,nesreća je iza ugla I čeka kad će nešto pregoriti..
to se može provjeriti jer ispravno ovako a vidi se odma ako HUD u mission planeru divlja....
http://www.youtube.com/watch?v=1q6jjha5rgUa ovdje je poduzi blog o tome kako do toga dođe I kako to spriječiti I kako ga zamjeniti
http://diydrones.com/forum/topics/ac3-1-rc5-spi-speed-problempločice kod kojih se javlja taj problem su uglavnom klonovi....
dakle rekapitulacija kako da vam se to ne dogodi
NOTE:When connecting to USB, do NOT have anything else connected to the board nor
Do not connect any devices such as a radio receiver, MinimOSD, GPS, etc
while the APM is powered especially while powered only through the USB cable. Doing so could damage the board, this is now minimized with the SMD 3.3V regulator MOD, but best to play it safe and provide the addtional external power, and no connecting anything while powered.....
kao I kod alexmos pločice,prvo spojiti bateriju onda USB
APM ne napajati preko reglera nego preko power modula na kojem treba provjeriti ima li uopće na sebi ugrađen UBEC ili ne ko neke kopije...ako se nema power modul onda preko posebnog ubeca,a ja bih rekao I posebne baterije tak ak ti padne ili se izgubi moš nać poziciju di je...ne preko ESC jer su ljudi utvrdili da oni mogu probijati I do 6V...power module sluzi I da se namjesti Lipo safe...također na APM power module može mjeriti maximalno 90A...sa vašim malim FPV zujalicama mislim da to nije nikakav problem...također potrebno je odspojiti sve crvene žice(+) sa ESC te obavezno ostaviti ground crnu žicu I signal naravno..bez ground žice escovi uzimaju za reference zajednički ground od baterije koji jako varira prolazeć kroz žice po multiju
Kalibriranje kompasa se prvo napravi po svim osima ručno(,najbolje na livadi a ne doma,paziti da u blizini nema mobitela ili sličnih "ometača"
http://copter.ardupilot.com/wiki/initial-setup/configuring-hardware/#Calibrate_Compassa onda se na terenu može I autmatski(auto dec declination kučica u mission planeru)...nakon što je to jednom napravljeno kak spada potrebno je isto isključiti jer kompas moze zapamtiti I neke krive vrijednosti a I pokupit ih od GPS koji tek nije precizan...
Također bolji rezultat kalibracije se postižu ako je nos multija kod armanja okrenut prema sjeveru(ne pitajte zašto to je drugi roman..)
I još jedan mali savjet....nači parameter GPS glitch I namjestiti ga da ako GPS poludi na to da ostane u AltHold modu a ne RTL tj da se vrati na home poziciju koju u tom trenutku GPS nezna di je....
Eto nadam se da sam pomogao svojim spoznajama proizašlim iz korištenja APM zadnje 3 godine...
Some days you feel like the Wright Brothers.
And some days you're Icarus.