Dragec, sada si me zbunil sa svim tim podacima...
ako sam dobro shvatio IMAX B6 niti jednu vrstu batki ne puno ispravno, a onaj drugi puni sve Ok, ali traje jako dugo ?
Meni se čini da je taj tvoj IMAX neispravan: ako si podesio delta-peek za NiMH na oko 7 mV to bi moralo biti OK.
Delta peek punjanje radi tako da druka struju u batku i prati promjenu napona: kada napon više ne može porasti - dovršeno!
S time da po članku nebi smio drukati preko 1,6 v nikako..a temperatura nebi smjela porasti preko, recimo 50 C.
Zato ima izvana priključak za termo sondu, a u meniju izbor na koliko C da prekine. Ja stavim 40 C, to djeluje povoljno na životni vijek NiMH.
Na slici ovdje je jedan realan snimak punjenja 3 članka nekih NiMH (dodatak za USB priključaK IMAX-Comp prodaje se posebno):
IMAX druka nekih 0,3 A , pa onda mjeri napon, dakle obrati pažnju na oznaku 1. to je struja punjenja a pod 3. je očitani napon baterija.
Nisam imao termo sondu pa nema mjerenja temperature, a najgornji graf je zapravo 'koliko je napunio'. Osim ovog softa, postoji i LogView koji radi još bolje.
Ako imaš račun probaj reklamirati...kaj da ti velim drugo ?
Damir