Recimo, nacrt ima samo lijevo krilo, a do sada nisam našao način kako da otprintam desnu stranu... nešto kao zrcalna slika. Jedino da nauljim nacrt, tako da se prozire... možda...
Eh..sada će ispasti da ja tebe.....štajaznam...ali odgovor na tvoje pitanje je u prvom linku gore: isprintaš nacrt na prozirnu foliju i okreneš ga naupako na podlozi.
Ok, moram samo naći prozirne folije. Nije problem da ti sada mene... štajaznam, nego bi bio problem da ne pitam, a onda mi se avion u zraku raspadne, pa da onda ja sam sebe sam... štajaznam.
Može se isprintati i na običnom papiru, ali se tada linie pojačavaju grafitnom olovkom i onda se nalakira prozirnim lakom..dobije se neka prozirnost..može se nakon sušenja pojačati flomasterom..ugl ima raznih načina.
Ovo sa lakiranjem moram prvo probati na nekom papiru, da ne bi lak skupio ispis. Ionako moj printer ne valja - brlja pri ispisu, tj. kod poster opcije, crte se ne preklapaju i zakrivljene su - mora da je valjak oštećen (konusan, podebljan na sredini?). Onda moram ići kod nekoga da mi isprinta...
Preko svega ide tanki najlon kao za vrečice da se ne lijepi za podlogu!
Ok, taj dio sam skoro pogodio - najlon malo deblji. Nije loš iako je malo 'vijugav'. Nova 'najlonska' (polietilen zapravo) vreća od debljeg materijala.
Kao podloga: jelova ploča...smrekova ploća...deblji stirodur (XPS).. a postoje tehnike gradnje i na tvdoj ploči (staklo, metalna ploča) ....
Damir
Ovo je odlična ideja za stirodur. Imam baš jednu neiskorištenu XPS ploču. Nisam se ni sjetio odmah...
Usput, nije tako loše ni ispalo kako sam loše krenuo:
[attach=1]
Skoro sve je u ravnini, osim prve prečke i ove široke daske za pojačanje. Šablon baš i ne paše, ali da se to srediti:
[attach=2]
Malo neslaganje sa donje strane,
[attach=3]
I isto tako neslaganje sa gornje strane.
Sve u svemu, nije loše za prvi rad.
Još jednom hvala na savjetima.
LP,
milan
---