Pocetnicko pitanje - tripod u zraku
Dakle. nakon podosta iskustva sa syma igrackama, konacno sam se odvazio i isprobao P3 Professionala i sto se tice letecih platformi, to je ono sto trazim.
Napominjem da me letenje kao takvo ne zanima, treba mi u principu tripod u zraku koji drzi kameru.
Stabilno stoji u zraku, mogu zaboraviti na njega i igrati se s kadriranjem i slicno, kad izgubim orijentaciju, RTH i dodje, kad izgubi vezu vrati se, ima dobar domet i kontrole i FPVa
tako da je to bas ono, tripod u zraku.
ALI, P3 mi se ne svidja iz nekoliko razloga... monolitni i proprietary dizajn..
Tipa krepa jedan esc, mora se cijela ploca mijenjati.... intelligent baterije su prica za sebe,
skupe ko svetog petra kajgana, mogu 2 ili 3 "glupe" kupiti za te pare, a dovoljno sam bistar da i sam znam odraditi sto odradi "inteligentni" kontroler (u principu samo
provjera napunjenosti i discharge za skladistenje). Zamjeram i sto se ne moze postaviti vlastita kamera, a u cijenu ulazi ova koja dodje s njim.
E sad, neko je negdje spomenuo da se bolje isplati nekome s foruma dati da slozi nesto sto ce glumiti tripod u zraku nego uzimati phantoma.
Mene zanima jel moguce napraviti RTF slozenac slicnih performansi kao P3... znaci cca 20m leta, 3km dometa, 3 osna stabilizacija, RTH, ruta, ATTI, dobar video link
i sve ostalo sto phantom ima (daljinski) plus usluga sastavljanja. Ako moze, koliki bi trebao biti budget... idealno je da je nadogradiv pa umjesto gopro hero da moze recimo dignuti i cca 450, 500g
neceg drugog (blackmagicica sa pancake objektivom recimo) i da na daljinskom imam i upravljanje kamerom (kamera ima s.bus).
Ako je moguce, koliki bi bio budget....
P3 sa dvije baterije (jedna 2, druga 3 punjenja) i kuferom mogu u kompenzaciji dobiti za nekih 5k kuna, ali to mi nekako (zasad) ne igra radi recimo buducih upgradea i troskova eksploatacije.
Stvar je sto bi ovo bilo onako za prosumer level, nista komercijalno, vise za moju dushu... jbga, zaljubljenik u global shutter i cinemaDNG... pilotiranje je tu nuzno zlo za dignuti tripod u zrak.