Skip to main content

Topic: No dataflash chip found na SP Racing F3 + Betaflight (Read 1454 times) previous topic - next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

No dataflash chip found na SP Racing F3 + Betaflight

Zna netko kako u Betaflight-u podesiti detektiranje dataflash chipa na SP Racing F3 FC-u pa da za Blackbox ne moram dodavati SD karticu?

Na vise mjesta sam nasao da je ljudima u nekim verzijama Betaflight-a dataflash radio ispravno a nakon update-a ga firmware vise nije modao detektirati ili da im je u Cleanflight-u flash chip radio a u Betaflight-u ne radi pa mislim da se ne radi o hladnom lemu ili neispravnom flash chipu nego da je problem u firmware-u ili konfiguraciji.

Isprobao sam sve Betaflight firmware-ove od 3.5.0 pa unatrag do 3.2.0. i niti jedan firmware ga nije uspio detektirati. Plocica je tvornicki stigla s Cleanflight-om 1.11.0 ali sam FC odma sflash-ao s Betaflight-om a Cleanflight configurator nisam ni instalirao.

Na nekim forumima sam vidio da je na nekim FC-ovima bilo problema s SPI komunikacijom jer je MAX7456 OSD cip stalno drzao CS liniju na HIGH ali ne vjerujem da na SP Racing F3 plocici postoji neki konflikt na SPI BUS-u.

Probao sam iskljuciti i akcelerometre, magnetometar i barometar (mada su sva ta tri chipa izgleda spojena na I2C BUS) ali dataflash nije radio niti onda.
Chupo