Skip to main content

Topic: Setup za Zagi (Read 59381 times) previous topic - next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Odg: Setup za Zagi

Reply #45
Motor 1400KV ili 2200KV
ESC 30A sa BEC-om,za 2200KV od 40A pa nadalje
Servo motori neki 9gramski,preporuka sa metalnom getribom
Profil i raspon:1200mm najbolje , TSAGI12 ili MH43 za početak
Baterija:2200mAh 3S 35C će biti dovoljno
Propeler:7x4 ili 7X5 za taj 1400KV motor,za 2200KV 6x4 najbolje ali onda jači ESC od 40A pa nadalje
Ispravite me ako sam negdje pogriješio u ovom navođenju na lagani setup koji je dobar za početnika a nije ni preskup za početak.Hvala :)

U biti mi je isto, ako bi išao na jači motor + jači ESC + moja batka od 3000mah, il da idem na slabiji setup + nova batka. Ako idem na jači setup sa svojom baterijom koju sad imam, onda idem i na veći zagi il mi je 1200mm još uvijek optimalno?

Tnx

Odg: Setup za Zagi

Reply #46
I sa tom batkom od 3000mAh možeš koristiti i  slabiji motor i esc,ništa ti se neće desiti,jedino će ti model biti teži zbog baterije,tako je kod mene ,baterija je velika i teža za 100grama od prosječnih učestalih setup-ova baterija od 2200 mAh. :)


Odg: Setup za Zagi

Reply #48
Uzmi si servo motore sa metalnom getribom,a ne ko ja da razbiješ u samom početku Zagi jer je pukao zupčanik.Samo mala preporuka a koštaju možda dolar više i spašavaju ti još veći trošak i fustracije ;) . Ili sa e-bay za 2.5$ komad ,čak i jeftinije TowerPro MG90 Metal Gear servo sa e-bay-a.Ja ih koristim i super su ;) .Neka malo i drugi te upute, ja sam se već ispucao oko objašnjavanja ;) .

Odg: Setup za Zagi

Reply #49
Samo ti pričaj, svaki savjet je dobrodošao :)

Odg: Setup za Zagi

Reply #50
Samo ti pričaj, svaki savjet je dobrodošao :)
Gle,isplati se uzeti sa Banggoda,preporučam ,jer dobiješ sve potrebno za solidnu cijenu ali obavezno druge servaće ili ako baš želiš koristi te za početak onda ih koristi.HobbyKing je odličan ali naravno da je skuplji jer ima brandove.Zato preporučam za početnika Banggod ali kupi posebno bar par metal gear serva ;) .Nadam se da sam pomogo :) ?Još samo baterija,pogledaj koji konektor imaš na njoj?Jer na Banggod -u je T ili Dean konektor na ESC-u  tako da obrati pažnju i na to ;)

Odg: Setup za Zagi

Reply #51
i ja koristim te s metalnom getribom za 2.5 usd, razbio sam zagi više puta nego pol foruma skupa i drže se.


Odg: Setup za Zagi

Reply #53
Najaktivnija tema pa idem probati.


Kako mi je heli trenutno na čekanju dijelova, a i skupljaju se $$ za ozbiljan heli, htio bi si napraviti Deltu ili Zagija. Vidio sam u Soblincu, da se da lijepo letjeti, pa sad kako nisam nikad radio sa stiroporom par jako početničkih pitanja.


P.S. Pred 10-15 godina sam kao klinac radio RC jedrilice i one jednostavnije na timer, još dok se letjelo na 35-40MHz, tako da osnove imam.


Kako napraviti i prema čemu profil krila na Zagiju?


Mogu li uzeti i koji kontroler, odnosno receiver za Spectrum DX6i stanicu koja je u dolasku? Može i jeftiniji dijelovi s Bangooda, jer naručujem više toga.


Ima li nekakav tut ovdje na forumu?


Odg: Setup za Zagi

Reply #55
Pitaj hobbyletac za krila nek ti izreze.

Odg: Setup za Zagi

Reply #56
Je li mi može onda netko reći što mi je najbolje da uzmem?

Odg: Setup za Zagi

Reply #57
Prije svega raditi FPV letjelicu a da krila nisu profilirana nije najbolje rješenje.Ima kolega sa foruma koji režu krila pa se malo raspitaj.Setup pogona ovisi o veličini i težini modela sa svom opremom tako da niti tu ne možeš dobiti precizan odgovor.Ovdije na forumu imaš opise raznih setupova pa potraži malo.Za standardan Zagi 120 imaš nabrojano sve što tražiš vezano za setup pogona ( za profilirano krilo ).http://www.flyfreak.net/index.php?topic=2557.0Serva možeš koristiti bilo koja 9g iz MG serije.

Odg: Setup za Zagi

Reply #58
Aha ok, danas sam išao izrezivati taj stiropor 6mm sa skalpelom i nožićem ali mi se uvijek unište rubovi i sve pa me zanima kako da to uspješno izrežem i tko reže ta krila za zagija i kolika je cijena jer ću onda ako ne uspijem nekako izrezati i napraviti od tih ploča zagija vjerovatno kupiti ta krila ili gotovog od nekog, jedino mi je žao onda tih 150kn i vremena što sam potrošio ni za ništa i da te ploče završe u smeću :(..