Skip to main content

Topic: Aeromodelarski klub "Sisak" (Read 8344 times) previous topic - next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Aeromodelarski klub "Sisak"

Kratko o povijesti: poceci modelarstva u Sisku se racunaju od osnivanja Modelarskog kruzoka u Gimnaziji 1934. godine. Poslije II svj. rata osniva se Zrakoplovno drustvo 1948. godine, u sklopu Narodne tehnike (te su nasi prethodnici ujedno bili i pokretaci NT u Sisku, sto je i naglaseno prilikom obiljezbe 60 godina HZTK). Krajem 60-ih godina klub kratkotrajno obustavlja djelatnost, a obnova slijedi 1973. godine, pod imenom Aeromodelarski klub "Zeljezara Sisak". Od 1992. godine djelujemo pod danasnjim imenom.
 
Clanovi kluba izradjuju i natjecu se u kategorijama slobodnoletecih i radioupravljanih modela. U kategorijama slobodnoletecih modela biljezimo najvece uspjehe i po brojnosti i po kvaliteti, jer gotovo kontinuirano imamo kandidate za reprezentaciju RH u svim kategorijama. Pojedini RC letaci su zabiljezeni kao "pioniri RC letenja" na ovim prostorima. Redovito organiziramo FF i RC natjecanja. U slobodnom letu su to: Siscia kup (svjetski kup za slobodnoletece), Posavina kup (hrvatski kup) i Memorijal Stjepana Paulina (hrvatski kup za juniore F1H). U radiopravljanima su to: nekad Sisak kup (hrvatski kup za F3J) i danas Sisački elektro kup (hrvatski kup za F5J/N).
 
Aktivni smo i kao letaci - rekreativci. Najaktivniji je Drveni - Karlo Balanc.
 
Ima nas svakakvih i trudimo se da nas bude jos vise. Uglavnom kroz tecajeve "zimske skole" pod okriljem Centra za tehnicku kulturu Sisak, u cijoj zgradi imamo komforne prostorije i opremljene radionice, te "promotivna" letenja na Pogorelcu.
 
Natjecanja slobodnoletecih organiziramo na pasnjaku Sjenokose u Gredi Sunjskoj, a
radioupravljanih na sisackom letjelistu u Sasnoj Gredi.
 
Nekoliko slicica, nazalost starijih - no kad treba, nas ima barem ovoliko...

Odg: Aeromodelarski klub "Sisak" - Zimska škola

Reply #1
Šmirglaju neki novi klinci. Voditelji su Ivan Vuković i Predrag Silaj.

Odg: Aeromodelarski klub "Sisak"

Reply #2
pozz :D ja sma iz mjesta kod orasja zanimam se za rc avione,helice,brodove itd ali neznam gdje mogu kupit depron ili sperholtz i jel mi mozete dat planove i ojasnit kako da si napravim recimo neki dobar glider za pocetak?


 

Aeromodelarski klub "Sisak"

Reply #4
Neka je sa srecom
Neki nasi clanovi su se toliko zapalili za ove svirke da se samo to ceka. Bice ovo luudnica