Ukratko, prije cca 2 mj. sam nabavio trup od jedrilice koji bi odgovarao rasponu od nekih 300 cm.
Dobar dio elektronike vec imam mozda samo još servoe za krila ali kada dode vrijeme.
Do sada sam radio svasta ali do 1,8 m, nesto iskustva imam ali sigurno cu trebati par savjeta.
Za pocetak ce trebati urediti trup, nije lupan, nije spigan ali godine su dale svoje, treba malo kitanja i boje
.
Rep sam dobio s trupom, pomican je cjelom povrsinom tj u pendel izvedbi, i na njemu treba tretman kao na trupu i mislim da cu trebati preracunati dali je u srazmjeru sa ostatkom jedralke.
Krila su mi najnepoznatiji dio, kojom tehnikom da radim nisam odlucio, konstruktivna ili stiro plank.
Profil, planirao sam SD7032 na previse mjesta sam procitao da daje dobre karakteristike u termici, dobru prodornost u vjetru, dobru nosivost, i nije prebrz, ukratko karakteristike koje sam zelio.
Pošto na netu nisam nasao previse nacrta i buildlogova za izradu konstruktivnih krila, razmisljam o stiro plank
izradi sto mi se cini i jednostavnije i brze jer ce netko drugi morati to izrezati
svaki savjet je dobrodosao..
Lp Zoran