Skip to main content

Topic: proxxon (Read 16112 times) previous topic - next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Odg: proxxon

Reply #15
BAS 380 G
imas u ovome tvome www iveoma dobra je jer imas tanjirastu brusilicu koja je veoma dobra i neophodna ne samo u modelarstvu,
na takvoj obradjujes i matale,drvo,plastiku
a ovo je moj proizvod, Austrija,Portugal,Swedska,Svicarska,Japan,USA i naravno Njemacka su zemlje gdje ova moja masina radi

Reply #16
Ova ne izgleda loše, košta oko 1150 kn, a u njemačkoj je oko 150 kn jeftinija
Tko umre  na jesen, za njega nema zime.

Reply #17
to bih ti najtoplije preporucio ja,
smanjiti brzinu je veoma sitan poduhvat i nabaviti za nju list pile sirine 3mm ali za rezanje metala sa brojem zuba na 1 coll 12 i imat ces cisti rez a mozes rezati debeli alu i mesing kao i sve vrste plastika

Reply #18
to bih ti najtoplije preporucio ja,
Ok, hvala na savjetu. Ova pila što se ujedno pretvara u brusni disk (BAS 380G) ipak košta "malo"
previše za moje potrebe (oko 800 europskih novaca).
Tko umre  na jesen, za njega nema zime.

Reply #19
Ja imam Proxxon busilicu i zadovoljan sam s njom. Na 220V. Nije nesto posebno dobra ali je bolja od minicrafta koji je nekad bio zakon. Imao sam i dremela i ono sto mi se ne svidja je sto nema klasicnu steznu glavu pa ne mozes koristiti standardni alat, za razliku od prije spomenutih.

Pozdrav
MC3030, TX15
Tundra, Extra, Fusion, OMP

Reply #20
dremel IMA veoma lijepu klasicnu steznu glavu i ona veoma precizno ide,imam ju,
ja u nju sve dodatne alate stezem

Reply #21
Može link na tu bušilicu sa univerzalnom steznom glavom? Na njihovom web siteu nisam našao.

Pozdrav
MC3030, TX15
Tundra, Extra, Fusion, OMP

Reply #22
Može link na tu bušilicu sa univerzalnom steznom glavom? Na njihovom web siteu nisam našao.

Pozdrav

za dan ili dva moci cu ti reci znam da sam ju kupio u jako velikoj trgovini alatom,nisam obratio paznju na proizvodjaca ali je na poledjini pisalo da odgovara za moju lijepu spravicu,
strpi se,kostalo je 5$