Skip to main content

Topic: Opel Astra DTM 1/10, elektro ,Tamiya TB-02 (Read 4741 times) previous topic - next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Opel Astra DTM 1/10, elektro ,Tamiya TB-02

Mala zanimacija :)  . Sasija Tamiya TB-02 (podvozje sa amortizerima i ovjesom) a karoserija Opel Astra DTM 1/10 , setup se jos se sklapa.Za sada samo je ESC i servo postavljeni  i rade ,a za motor radim nosac  i hladenje :)  .Uglavnom izgleda malo posla ali u kakvom stanju je bila za sada je jos ok.Straznji spojler sam sam napravio od pakiranja jedne stanice koja je bila od lexana iliti jako savitljive plastike tako da se moze i savijati ako dode do pevrtanja,nista nebacam od boxova.Ovo je samo izrezao iz plasticnog  boxa i zaserafio seraficima i naljepnicama od carbona i osalih folija za prave aute.Kotaci su malo izboceni ali dolaze novi tako da ce i to biti rijeseno.Uglavom  zanimacija je u tijeku. :)  .

http://www.youtube.com/watch?v=S2GpaPcNWk0

Re: Opel Astra 1/10, elektro ,Tamiya TB-02

Reply #1
Napokon upogonjena sa 450 motorom za koji sam od aluminija radio prihvat motora jer ovaj Tamiyin je skoz dugačiji ali sredio sam to.Baterija je 2S 7.4V neka kineska ,jedino bi trebalo malo zupčanike srediti ali ih trenutno nemam pa ostaje za sada tako.Sutra ide na veći test run. :)

http://www.youtube.com/watch?v=Bdk0lKcpDfg


Re: Opel Astra 1/10, elektro ,Tamiya TB-02

Reply #2
Pratim na fejsu. Tamo je ekipa puno aktivnija glede kategorije rc autica. Vjerojatno jer je lakse staviti foto. Ovdje su postovi stari po godinu dvije. Razmisljam i sebi nabaviti neki autic. Mislim da ce prvi biti neki elektro buggy. Typhon 3S ili slicno.Re: Opel Astra 1/10, elektro ,Tamiya TB-02

Reply #5
Show off 8)  .Stražnji spojler izrezan od kutije stanice koja sada služi kao zašita,a oblik nosača , spojlera i izrezivanje se full pogodilo :)  .Nisam morao ni mjeriti nego samo škare i reži.Vrlo sam zadovoljan onim što bi drugi bacili ili nebi iskoristili za dobre stvari. :) Ovaj setup je trenutno slabašan ali kad se skupi nešto novaca malo ču ga pojačat. :)
PAR SLIKA:

Re: Opel Astra 1/10, elektro ,Tamiya TB-02

Reply #6
Dodani auspusi i retrovizori iz samogradnje i rebilding obadva diferencijala,sad ide ko šprih :) .Još nove gume da stavim i biti će stabilniji,ovako malo proklizava na slikovima tj. istrošenim gumama  koje još imaju dosta " mesa" ali nemaju ripni za asfalt u zavojima tj. kod skretanja .Par slika i filmić :
http://www.youtube.com/watch?v=NJHOVBQX2NgRe: Opel Astra DTM 1/10, elektro ,Tamiya TB-02

Reply #7
Za asfalt idu slick gume. Što ravnija to bolja. Primjer ti je formula F1. Mislim da za najbolji grip na asfaltu koriste cak foam (gume od spuzve). 
Primjetio sam dvije stvari. Prvo, baterija ti je dosta 'napuhnuta'. Osobno bi je gledao zamjeniti u skorom periodu.
Drugo. Ne znam koliko ampera povlači taj motor ali žice što si radio prijelaz sa baterije prema esc mi izgledaju pretanko. Ako motor trazi dosta struje može ti izgoriti esc. Re: Opel Astra DTM 1/10, elektro ,Tamiya TB-02

Reply #10
Jesi to malo sredio el. instalaciju? Ugradio xt60 konektore?

Re: Opel Astra DTM 1/10, elektro ,Tamiya TB-02

Reply #11
Malo da :) .Trebam još samo sve raskopati očistiti i podmazati gdje je potrebno.Negdje tu i tamo dodati koju podlošku da bude bez luftova i kad skupim nešto novaca novu bateriju kupiti :) .Malo pomalo,nežurim se :) .

Re: Opel Astra DTM 1/10, elektro ,Tamiya TB-02

Reply #12
Dobro da si stavio ove xt 60. Mislim da po amperazi esc-a pokrivaju opterećenje. U toj verziji imas jos jače xt 90. Druga varijanta konektora koja mi se svidja  su EC 3/ EC5 konektori. Malo su masivnijeg plasticnog kucista pa se lakse rastavljaju. Kod avio modela je prostor obično ograničen pa je bitno pripaziti na izbor konektora. Kod autica je svejedno. Stavis čime je lakse rukovati.
Kad budes uzimao batku pazi na dimenziju. I nemoj puno gledati u 10e razlike. Radije kupi malo skuplju sa vecim brojem C. Ne treba ti 100C ali nemoj uzimati nista ispod 50C. Jer ovisi koji brend uzmes, dosta njih boli malo napuhati brojke. Pa batka od 50C zapravo ima performanse od 30C. Zato uvijek uzmes malo vise C pa si miran ako je stvarni C niži.

Re: Opel Astra DTM 1/10, elektro ,Tamiya TB-02

Reply #13
Šasija napokon kompletna,sada treba to sve malo raskopati ,očistiti,podmazati,zategnuti i takve stvarčice.Promjenio sam i spoiler,jedino što nije originalan za ovu Tamiya DTM Astru 1/10 .Možda ga jedan dan nađem negdje na internetu  tak da i body bude kompletan.Naravno i original retrovizore treba potražiti za komplet old school šasiju i karoseriju. :)