Skip to main content

Recent Posts

2
Elektro modeli / Re: PA Addiction X - Ima li jos ko vaki?
Last post by George -
Hvala na odgovoru - kako sam procitao, tako sam isao i ravnat krilo. Mislim da sam izravnao, mozda ne 100% jer sam bio solo, svakako bi bilo bolje odradit to udvoje da jedan drzi krilo malo napregnuto, a drugi ugrije foliju.

U medjuvremenu se dosta radilo, ali nisam redovan na forumu, pa nisam nista stavljao.
Evo update:

- Stigla serva - Corone DS238MG koje su bile namjenjene za sve, ali sam zaj... jer zapravo servo za kormilo je smjesteno na motorbox, a posto je motorbox od verzije 2 aviona, corona je prevelika i nema mjesta da se prosiri otvor. Verzija 2 koristi bluebird servo koji je na putu.

- Otvori za serva na krilima su napravljena traljavo i bilo je potrebno brusenja i rezanja da bi servaci usli.

- Motorbox je montiran, motor je gore. Dva usmjerivaca zraka za hladjenje od balze su takodjer zalijepljena i izgledaju poprilicno blesavo kad se montira cowling, ali sam ih prefarbao u crno da se kolko tolko sakriju.

- sve je polijepljeno i jedino sto je ostalo od mehanike je pospojit sve linkove  i cekat servo za kormilo da namontiram pul-pul

- Nemam ESC i posto sam naumio stavit YEP 60A ili Plush 32 60A nece ga skoro ni biti jer hobbyking nema nijedno. Ima li prikladna alternativa u slicnom cjenovnom razredu?

Prikrao se jedan mali stanovnik u krilu  koji pomno prati radove :D
Avion je sad vec gromada, puno veca nego na slici izgleda.
3
Oglasi ::: Helikopteri / P: Helikopter JCZK 450L DFC GPS
Last post by denis -
Pozdrav,

Prodajem smart helikopter iz naslova:
JCZK 450L DFC GPS

Kupljen preko Banggood, to je ovaj model:
https://m.banggood.com/JCZK-450L-DFC-6CH-Flybarless-One-Key-Return-Fixed-Point-Hover-Smart-RC-Helicopter-RTF-With-380-Intelligent-Fly-System-p-1531794.html?rmmds=search&act_poa=SKUC22809&cur_warehouse=CN

Helikopter dolazi sa RadioLink AT9S stanicom. Malo je koristen i nije imao niti jedan crash! Mehanicki je jako sacuvan, ne vidi se trag koristenja.

VAZNA NAPOMENA - PROCITATI:
Prodajem ga zato sto se nesto ocito pokvarilo sa automatikom - moja pretpostavka je da je nesto npr sa flight controllerom (JCZK 380A - koji je zapravo kopija Radiolink Mini pix) ili manje vjerojatno sa Gps modulom (Radiolink).
Kvar se ocituje tako da kada letim u GPS modu (to je mod gdje helic drzi i visinu i poziciju i ima RTH - automatika radi kao kod npr drona) pocelo se dogadjati npr slijedece:
Postao je nestabilan u drzanju visine, dogodi se da odjednom tijekom leta lampicom na kontroleru signalizira da nesto ne stima, kao npr da nema GPS (blinka plavo), pa mi je jednom tako odjednom nekontrolirano krenuo u svom smjeru, prepao sam se ali sam ga manualno nekako vratio i na koncu srecom sigurno sletio. Taj puta sam se bas prepao!

Letio sam uvijek samo u tom automatskom modu, nisam nikada probao "normalni mod".

Znaci tko god kupio ovaj helic, trebat ce istraziti sto je s tom automatikom i eventualno promijeniti taj kontroler ili tako nesto.

Ja nazalost nemam vremena to proucavati i slagati pa ga zato prodajem.

Napomimjem da je helic osim ovoga sto sam napisao da se pokvarilo sa automatikom - ispravan i potpuno ocuvan, izgleda kao da je potpuno novi. I da nije imao crash.

Cijena (moze dogovor):
1500kn
6
Samogradnja / Re: FPV experimenti
Last post by dare -
Evo nije baš najurednije ali bit će dovoljno dobra i Al folija dok ne smislim nešto zgodnije. Poklopac je opet od mylara i dobro je da ne naliježe skroz...tako se komora AP-a bude ventilirala da se elektronika ne pregrije. Na ovu crveno -crnu žicu ide bat. konektor za vanjsku-dodatnu bateriju ako avion uspijem dobro podesiti i poleti barem kao ZVRK.  :)
7
Brodovi / Re: Remorker
Last post by draganri -
Pozdrav svima :)
Središnje linice izrađene i obojane.Također sam izradio i obojao pramčani odbojnik.
Pozdrav iz Rijeke :)
8
Samogradnja / Šta kažete na model ? Rađen je za 3d print ili samogradnju !
Last post by Ivan... -
Model je gotov !!! Dugo sam radio. Nacrti su od DQ-9 al sam doradio i stignem još doradit prije izrade. U glavnom olakšan je. Držao sam se nacrta. Spreman za printanje ili ? Tko je voljan printat ? Jel imamo koga haha
Rasponi:
Dužina trupa 1100mm
Visina trupa front 150mm(zbog baterije itd), sredina 100mm- back 50mm za motor
Širina trupa  front 100mm, sredina trupa 100mm a iza je 50mm
Širina krila 3100mm
Dužina krila 250mm uz trup, na kraju 100mm pa 50mm za winglets
Debljina krila 25mm na 15 mmm pa 10mm na 5mm
Airfoil je od DQ-9
Motor- 14x8 pa na dalje uz min 100A na 4s
Servaci su oko 3kg jer idu i flapsi
9
Samogradnja / Re: Kako izračunati veličinu RC aviona ?
Last post by Ivan... -
Hvala vam puno. Model je skoro gotov. Idem polako. Možda joša malo doradim nacrte al više manje to je to. Neodlucan sam oko vrste izrade. Dal cijeli printat pa ga u stakloplastiku obuci ? Neznam razmisljam.  Raspon krila 3100mm, duzina trupa 1.100mm