Evo par slika pana. Gore je fpv kamera i gopro. Keychain je na krilu, ne na servu.
Bijela cjevčica je zapravo nišan da znam gdje je centar. Malo je predugačak pa upada i GoProu u kadar
Kutija za goli gopro je od špere, pofarbana u crveno.
[attach=1][attach=2][attach=3]
Nego pito bi te nesto...
Ako stavim taj tvoj pan setup na rudder, dali će se pan vratiti u sredinu kad pustim palicu da se ona vrati u sredinu?
Cini mi se da je gopro malo previsoko gore na mountu, bojim se da ce puknut kada malo naglije sletis. Sto mislis ti o tome?
A zice ti ne dozvoljavaju da napravis 360, ili?
Da, servo prati palicu. Za to treba imati mirnu ruku, a dobro je ako želiš kameru non stop vrtiti lijevo desno. Neprecizno mrdanje po palici gasa će ti mrdati i kameru. Alternativa je da ga spojiš na radio prekidač sa tri pozicije - lijevo, sredina, desno i onda u letu prebacuješ.
Gopro mora biti visoko jer inače u kadar upada nos aviona. Ako ga smjestiš na neku bolju poziciju, možda ćeš ga moći staviti niže. Neka ekipa stavlja kamere jednu pored druge ako im je to zgodnije.
Baš iz tog razloga da bude što robusnije nisam stavio i tilt, jer onda kamera visi na dva serva i stvar je ipak nestabilnija. Ako to hoćeš dobro napraviti, pan/tilt koji nosi i gopro postaje prilično težak - ili se trese i pri svakom grubljem sletanju nešto pukne.
Žica ima dosta, pan ide 360 makar mu pogled prema guzici/propu zaklanjaju leđa kabine. Vidio sam da neki sve stave iznad na krilo i ako se dobro izvede stvar opet radi, a možeš gledati iza sebe kada te lovi neki opasni zagi