@Jarun75 - hvala ti, znam sve o austrijskom zakonu - samo me zanimalo koliko je poznat tu u okolici.
I sva je sreća da se pokušava prepisati taj zakon. Austrija ima vjerojatno najliberalniji "modelarski" zakon u EU. I kod njih je krenulo žestoko - AustroControl je pokušao progurati jedan jako restriktivan zakon ali se Austrijski Aero Klub (modelarski dio)
[attachimg=1]
vrlo dobro pripremljenom i odrađenom akcijom uspio izboriti za pristojan zakon - na korist svima.
[attach=2]
http://www.prop.at/b160/luftfahrtgesetz.html____________________________________
I ova tema (u najboljoj tradiciji foruma) sadrži 99,99% budalašenja i poneki razuman komentar.
Osobno sam za engleski model. Polaganje ispita za letenje modela, FPV isključivo na teacher/student stanicama (FPV+optičko letenje) do neke max udaljenosti (u UK 500m), potpuna zabrana letenja u naseljima - za "amatere".
A komercijalno letenje je ionako pitanje porezne uprave a ne modelarskog zakona.