Odg: Nacrt Pravilnika o sustavima bespilotnih zrakoplova
Reply #444 –
Bilo je veselo, pametnih i manjepametnih s obje strane, ja jedini o modelarskim temema, kako sam i pretpostavio. Dio sam ispricao ok, a dio sam uspio nedovoljno objasniti. Dao bi si ocjenu 3/5 sto je moglo biti bolje da sam imao podrsku sa tribina. Za g Bezika na kojeg se uvjek pozivam i s kojim sam najvise komunicirao ocjena 4/5.
Jedna vesela tema je bila da li za operacije D treba padobran ili ne. Nekima je to lova u dep, nekima iz depa. Uglavnom bez zakljucka. Nije moja briga, ali da netko procita sta pise u Pravilniku s kojim se igraju?
Zatim prica kako su u postupku protiv nekog tko je na HTVu objavio zracnu snimku jer je time prekrsio Pravilnik, a bas me zanima sta ce bit kad im lik odgovori da je letjelica imala manje od 79J.
Klase podrucja i udaljenosti i dalje su enigma i subjektivna procjena, pa onda da je moje podrucje letenja 500m radijusa + one sigurne udaljenosti od ljudi i zgrada, pa onda mozda i nije 500m, pa onda slab zakljucak i lik iz publike koji zakljucuje da je to ocjena operatera na licu mjesta.
Nitko ne kuzi da ce se prilikom prvog incidenta Pravilnik secirati u detalje od osiguravatelja, pravnika i policije, a ovakav je po mom misljenju prilicno upitne kvalitete.
Cisto sumnjam da ce biti prepoznat javni interes i vjerojatno ce kao i vecina stvari u LijepoNasoj bolovati od istih bolesti.
Na srecu EU bi trebala uskoro (2016/17) rijesiti ovo pitanje za sve.
Za kraj, izrada jednog ovakvog Pravilnika u relativno kompleksnom podrucju je zahtjevna zadaca, tako da ipak pohvala ekipi iz CCAA jer me uvjerili da su ulozili trud i vrijeme, ali svejedno ima "rupa" koje su morale biti sretnije rijesene.