Kada je završilo kopiranje i šmirglanje ,jednostavno, morao sam ga čim prije isprobati, stavio sam ga bez balansiranja na motor , sve kako i treba biti sa adapterom i platnom s prednje strane.
Rezultat je bio Zabrinjavajuć s početka, dok nisam razmislio što bi bio problem, već sam pomislio da sam sve napravio nesimetrično..
Tokom vrtnje prop jednu stranu diže oko 3-4mm (vidljivo na vrhu a i po tragu olovke)
Ponovno sam sve premjerio i našao grešku. Jedna strana središnjeg djela propelera oko rupe za osovinu (ne znam kako se to zove..) je deblja za 0,1mm tj. desni dio (slika2) je tanji (7.9mm) a lijevi (slika3) je deblji (8.0) kako bi i trebalo biti.
Sve zajedno vrlo, vrlo malo vibrira, ali i to će uskoro nestati..
Rješenje mi je bilo smanjiti debljinu debljeg na 7.9mm ,a rezultat je bio odličan! Savršeno oštri bridovi i ništa "ne pleše" srce mi odahnulo, a samopouzdanje u upuštanje daljnje izrade propelera poraslo .. imam potencijala
Na dalje, nisam ništa balansirao ili mjerio potisak , slijedi balansiranje lakiranje pa opet balansiranje ... no to dok napravim ili kupim balanser
a to će malo sačekati nažalost