Skip to main content

Topic: FPV experimenti (Read 182833 times) previous topic - next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Re: FPV experimenti

Reply #810
Pozdrav Damire i SDespot!
Da stvaraju se plinovi ali ne previše. Imam odmah iznad stola Velux krovne prozore koje malo odškrinem tako da nema opasnosti.
Ove Samsungove baterije sam nabavio na https://eu.nkon.nl/rechargeable/li-ion/21700-20700-size/samsung-inr21700-50e.html  i koštaju 4,55 eura ako kupiš 10 i više komada. Na tom NKON-u sam kupio sve batke do sada i zadovoljan sam kvalitetom a i brzo stignu :)

Re: FPV experimenti

Reply #811
Pozdrav Damire i SDespot!
Da stvaraju se plinovi ali ne previše...
Previše je, jer ako sam dobro pohvatao brojke, praznio si bateriju pri prosječnoj struji od 12,5 A tijekom tri sata (10800 s).
Grubom računicom dobivam da si proizveo približno 15 litara klora u plinovitom obliku.
U prosječnoj sobi od 40 kubika zraka to je koncentracija od oko 375 ppm.
400 ppm kroz pola sata je letalna doza!
Dodamo li tomu da klor i vodik spontano i eksplozivno reagiraju na danjem svijetlu dajući pare solne kiseline,
onaj reostat više i nije tako loše rješenje, zar ne?
Kemija je zanimljiva, ali su kemikalije većinom jako, jako opasne!
Nešto je u zraku...
Multiplex Profi mc3030 - 18 years of excelence and counting...
Siniša

Re: FPV experimenti

Reply #812
Ove Samsungove baterije sam nabavio na https://eu.nkon.nl/rechargeable/li-ion/21700-20700-size/samsung-inr21700-50e.html  i koštaju 4,55 eura ako kupiš 10 i više komada. Na tom NKON-u sam kupio sve batke do sada i zadovoljan sam kvalitetom a i brzo stignu :)
Hvala na informaciji, ja sam gledao na : https://www.18650batterystore.com/21700-p/samsung-50e.htm
ali nemam reference da je taj shop ok.

Re: FPV experimenti

Reply #813
U međuvremenu sam testirao veliku(novu) bateriju na dva leta. Ispada da bi njena energija bila dovoljna za oko 156km leta(ukupno) tj.možda za 70-75km u jednom smjeru. Na ta dva leta potrošnja je iznosila 2,7-2,8 Wh/km a što mi se čini previše. Istina prosječna brzina je bila 65-67 km/h što nije loše ali nije primjereno baš za postizanje većeg doleta. Bilo bi svakako bolje da mu ograničim brzinu na nekih 50 km/h tj. da mu povećam sposobnost jedrenja...Da bih to postigao prvo ću mu pomaknuti CG za 4-5mm unatrag. Naime u ecalcu sam pronašao novi-precizniji CG kalkulator od ovog koji sam do sad koristio i prema njegovom izračunu ispada da je NP za 5,5 mm dalje od napadne ivice krila tj. na 109,51mm umjesto na 104mm prema starom kalkulatoru. Osim toga zamijenio sam i motor stavivši SUNNYSKY X2820 III/860 KV  https://sunnyskyusa.com/products/sunnysky-x2820

Ovaj stari motor TURNIGY AERODRIVE SK3 3542/800KV je već dao svoje. Koristio sam ga još na NOSAČU i mislim da je napravio sigurno 3000km ako ne i više. Samo sa ZVRKOM ima već kilometražu od 1430km! Već mu se lagano pomiće rotor duž osovine i proizvodi malo čudan zvuk-vjerojatno je ležaj na izdisaju. Ovaj novi je za oko 50% snažniji i ima 60KV više...

Re: FPV experimenti

Reply #814
Jeli mu ti postavis letnu brzinu ili je on sam regulira u odnosu na propadnje?

Već sam te htio pitati, kako u slučaju pada. Npr u preletu nešto zakaže. Imaš li mogućnost locirati model? Nisam čitao kompletnu temu. Možda si već negdje naveo.

 

Re: FPV experimenti

Reply #815
U AUTO modu sam regulira gas da bi održavao visinu ali samo do postotka gasa koji sam mu prethodno postavio u meniju(podesio sam na 60%). U slućaju da se ne vrati imam samo zadnje GPS koordinate ako bi baš nekontrolirano pao. Ako vidim da se ne bi mogao vratiti zbog nedostatka energije uvijek ga mogu staviti u AUTO mod kruženja iznad neke točke. AP ga onda polako spiralno spušta...Može se prije ili za vrijeme leta odabrati i točka(pričuvna pozicija negdje na ruti leta) prisilnog slijetanja uz pomoć ILS-a, samo s tim se nisam još stigao pozabaviti...Danas sam promijenio VTx i antenicu. Ovaj sklop je upola lakši i nešto manje snage. Antenica je klasični dipol ali s BALUN-om i gotovo je savršeno podešena. Nisam je još isprobao na većim udaljenostima pa je sad došla na red...

Re: FPV experimenti

Reply #816
Prošle nedjelje sam odletio 51km što je najdalje sa ZVRKOM do sada a i najviše(766m). Ovaj VTx ipak ne daje dobru sliku kao prethodni-kao da unosi povremeno neke smetnje u smislu "zrnatije" slike. Mislio sam da su smetnje od novog motora pa sam mu skratio i upleo žice, stavio sam i dodatni feritni prsten u napajanje VTx-a ali nije se puno promijenilo...kao da je malo premoduliran ali opet slika je sasvim prihvatljiva i OSD prikaz se sasvim lijepo vidio tijekom cijelog leta. Slika tu i tamo nestaje ali to je zbog prevelikog zakretanja jarbola ili prebacivanja na obični VRx da vidim dokle lovi. Naravno ima tu i dosta refleksija, naročito od jezera ispred, koje se ponaša poput ogledala i povremeno uzrokuje snažne smetnje. Kad sam poslije gledao snimku s Mobiusa najinteresantnije mi je kad juri kroz oblake. Snimka je dugačka i prikazuje realnost leta...samo je šteta što je DVR prestao snimati 3km prije povratka u bazu pa nemam statistiku. Sjećam se da je ukupna kilometraža bila 110km, punjač je vratio u batku 18,9Ah a let je trajao 99min. Cijelo vrijeme sam letio samo u STAB modu lagano mu korigirajući smjer iz kojeg ga je stalno gurao dosta snažni bočni vjetar. Na momente je dosta ljuljao model ali bilo je i mirnih razdoblja kad je bilo prava milina letjeti. Nisam išao dalje jer još uvijek testiram batku, na visini je bilo samo 7-8°C...A zapravo dan je bio meteorološki dosta povoljan ali nadam se da će biti još koji približno takav prije zime :)
http://www.youtube.com/watch?v=0h63uyjM2Jg

Re: FPV experimenti

Reply #817
Danas sam se kolebao da li da idem letjeti ili ne pa sam pogledao na DHMZ-u meteograme, smjer i snagu vjetra i radiosondažu po visini. Ova crna i plava krivulja su skoro spojene što znači mogućnost kiše i to taman na visini iznad 780m. Ali zato vjetar nije trebao biti prejak ni na visini ni pri tlu i predviđali su da će okretati sa zapadnog na južni. Ipak sam otišao i nisam požalio jer opet je pao osobni rekord 64810m što je za 4 km više od najdaljeg leta s NELOM. Letio sam opet istom rutom kao i u prošlom videu i opet do Bosiljeva ali ipak malo dalje. Podaci se vide u statistici-efikasnost je bila 170mAh/km (5,88km/Ah) tj. 2,4Wh/km a potrošio sam oko 23Ah pa kaže da sam mogao kao još 40km (do 30Ah) ali ja se ne bih kladio u to. Video ću staviti kad ga editiram...na okretu je bilo malo panike ali pokazalo se zbog moje greške... :)

Re: FPV experimenti

Reply #818
DVR mi se nešto izblesirao pa nema OSDa do Karlovca. Kad sam skužio da ne snima morao sam ga resetirati vađenjem baterije i poslije je bilo ok. Ali stiltao sam se i ja prije okreta, naime htio sam još malo povećati visinu pa sam se sa stanicom previše približio monitorima da bolje vidim tj. ušao sam u sjenu jarbola i vrata od prtljažnika. RSSI je pao na 0% i avion se krenuo okretati(auto-home) i gubiti visinu.Zapravo se počeo spuštati ispod 1000m jer u AUTO modu je to maksimalna visina. Pomislio sam u prvi mah da se dogodila neka mehanička greška(serva ili pogon) dok nisam skužio tj. uočio da je RSSI=0. U biti sam trebao samo podići snagu DL-a na 1W i RSSI bi sigurno porastao...Ali osjećaj je zaista gadan kad daješ gas a ništa se ne zbiva tj. struja ostaje na par ampera...Inače ovaj DL V3 ima bolju antenu od V2 (makar izgleda isto-bolje je prilagođena) i sa snagom od 500mW RSSI je na toj daljini(65km) bio i 80%, samo stanica mora biti na "čistini".
http://www.youtube.com/watch?v=5Trey1OB6no