Skip to main content

Topic: FPV experimenti (Read 193115 times) previous topic - next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Re: FPV experimenti

Reply #855
Trup (rep) mi izgleda kratak u odnosu na raspon krila. Ali ak ti matematika tako kaze. Uostalom sto ja znam :D

Re: FPV experimenti

Reply #856
Da trup je kratak i horizontalac je blizu krila ali to je cijena motora na repu tj. velike mase na kraju trupa. Horizontalac je čak i dosta velik ali prema ovim krilima da je i 1m još bi izgledao malen :) ...Sad s ovim trapeznim krilima i onima od prije mogu složiti četiri kombinacije. A svaka može biti ili s manjom ili većom baterijom a ovi s većim rasponom bi mogli ponijeti i obje. Tako se broj kombinacija penje na 10. Svaka kombinacija ima barem malo drugačije karakteristike pa eto prostora za experimentiranje... :)

 

Re: FPV experimenti

Reply #857
U međuvremenu su pristigli svi sastojci za "dobru juhu"...Sad treba sve to zbuksati na površinu duplo manju nego kod prvog prototipa ZVRKa...

Re: FPV experimenti

Reply #858
Napravio sam raspored i posložio sve dijelove AP/OSD,DLRx,GPS,senzore(temp-in i ext, pitot),tipke i DC/DC (12V,5V)konverter.Najvažnije je staviti ispod AP/OSD antivibracijsku spužvicu. Sam AP/OSD zalijepljen je na nju dvostrano ljepljivim pločicama za serva a ostali sklopovi su "začičkani". Sve je povezano tako da sam mogao napraviti osnovna podešenja i konfiguriranja(natočio sam najnoviji firmware 2.71d  https://www.pitlab.com/fpv-system/download.html) AP/OSD-a kao i DLRx-a i stanice. Dodao sam i dva serva za indikaciju dal stvar kopa. Ima zaista dosta posla s podešavanjima i konfiguriranjima...malo je zeznuto kalibrirati dodatni temp. senzor ali našao sam upute i za to. Zgodna je stvar da mi je tako sve na toj ploči lexana koja će se poslije jednostavno uklopiti u krilo...trebat će samo spojiti serva,kamericu i VTx plus serva, senzor potrošnje i ESC iz trupa u AP. Ostaje još za spojiti senzor potrošnje-zato na OSD-u još nema prikaza napona,struje,potrošnje pog. baterije.Treba se još pozabaviti i sa mnogim postavkama vezanih za let u meniju ali dio toga se rješava u hodu nakon puno probnih letova...Inače AP/OSD može biti u pogonu a istovremeno spojen i na PC pa se sve promjene rasporeda telemetrijskih podataka odmah vide i na tv monitoru.