Skip to main content

Topic: Remorker (Read 32143 times) previous topic - next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Odg: Remorker

Reply #30
Pozdrav svima :) Danas namočeno 8 letvica i ulovljeno na rebra da se malo saviju te sve ostavljeno da se osuši. Nakon sušenja i skidanja štipaljki , letvice su poprimile odgovarajuću formu i mogu se zalijepiti na rebra.Na taj način mislim oblačiti oplatu.Jedno pitanje-da li se može koristiti fen (onaj jači-za skidanje boje) da se ubrza sušenje ?Pozdrav iz Rijeke :)

Odg: Remorker

Reply #31
Pa vani je toplije mislim da bi ti obican fen isto koristio. Nemoj sad toliki trud zapaliti bas ti dobro ide. Probaj prvo negdje sa strane na nekoj letvici pa vidi koji fen je ok. Ak taj mozes izregulirat do 50 jer je vani 30 pa zbrajaj max 70 onda peglaj sa njim. Nikako 90 il 150 iz malo daljeg i te ludosti. Probao sam sa njim svasta pa sam zeznuo puno toga. I uvijek rubovi nadrapaju il ne napravim nista. Jbg gurni brodicu u pec na 40 jednu stranu 15min pa drugu  :D  Probaj sa obicnim fenom iz bliza i vidjet ces da fino zapece. Samo se malo zadrzi. I probaj rukom ;) 
Long range F450(30min,6km), Arial Tarot octacopter(30min, 4K gimbal), Solar wing(unlimit solar flight and 4g arduino range with no limits)

Odg: Remorker

Reply #32
Ivane, hvala na savjetu.Potvrdio si i moje sumnje da bi jači fen samo mogao zeznuti stvar i stvoriti nepotrebne probleme.Običan fen za kosu biti će sasvim OK  :) .Pozdrav iz Rijeke  :)

Odg: Remorker

Reply #33
ako si vec odabrao takvu metodu..i jos sa mocenjem letvica, onda ne kuzim cemu sad zurba. fenom susis povrsinski sloj letvice, a da bi bila savitljiva namaces ju dubinski.  jednostavno pusti da se osusi... ili ih nemoj namakati. forma tvog remorkera ima male radiuse savijanja na krmi i pramcu.. a tu si ionako isao sa punim drvetom. tako da ne vidim niti jedno mjesto gdje bi suhe letvice pucale. osim toga.. ionako moras pricekati da se osusi do kraja zbog ljepljenja.


Odg: Remorker

Reply #34
crash - primjedba ti je na mjestu , vrag odnija i prišu  :) Pozdrav iz Rijeke :)

Odg: Remorker

Reply #35
Pozzz pratim tvoj rad. Sve pohvale. Moj savjet je da neguraš u nikakvu pećnicu niti sušiti fenom. Dogodit će ti se deformacije letvica. Je materijal letvica  sam po sebi ima takve godove koji prilikom prisilnog/ubrzanog sušenja se skupljaju u slovo u prilikom sušenja najbolje na prirodnom vjetru i temperaturi 25-30 stupnjeva....za veće progibe odi i kupi balzine letvice one trpe izvijanja i namakanja i puno veće temperature sušenja. Uzmi u obzir da prilikom umjetnog sušenja neprelaziš 110°C jer 90% ljepila otpušta na toj temeraturi i nema više svoje svojstvo. Pozzz sretno!
Titus 600 y6,Turnigy tgy i10,S550,DJI PH3 PRO

Odg: Remorker

Reply #36
Pozdrav svima  :) Prve dvije zalijepljene , kad ljepilo ulovi idemo dalje.Pozdrav iz Rijeke :)

Odg: Remorker

Reply #37
Na kraju današnjeg dana - zadovoljan sam kako je ispalo  :)
Pozdrav iz Rijeke  :)

Odg: Remorker

Reply #38
Svaka čast, u Njemačkoj bi rekli "sensationell"
Pozdrav sa Hreljina, Werner
"Ne pričaj - napravi!!"
www.kamphausen.ch

Odg: Remorker

Reply #39
Dragane, kako si krenuo, to ce brzo biti gotovo,
izgleda odlicno

Odg: Remorker

Reply #40
Pozdrav Brane  :) , drago mi je da ti se sviđa.I ja sam zadovoljan kako napreduje obzirom da mi je to prvo takvo iskustvo.E sad, da li će brzo biti gotovo ne znam, danas nisam ništa radio ( išao po kćer i zeta - stigli na GO malo i u Hrvatsku).Pozdrav iz Rijeke :)

Odg: Remorker

Reply #41
Pozdrav svima :) Radovi nastavljeni , iza ručka nastavak ...........
Pozdrav iz Rijeke  :)

Odg: Remorker

Reply #42
Još jedno javljanje danas  :)
Radio sam i popodne i na kraju dana "relax" uz čašu (dvije) vina  :)
Pozdrav iz Rijeke  :)

Odg: Remorker

Reply #43
Stvarno imas zivaca hehe da sam ja radio vec bi vidio sitnih cavlica po svuda. Nemam ja zivaca za to. Ja bi to heh mislim (grdevinarac sam) izgubio zivce pa bi sve na cavle hahaha  ;D
Vidim da lijepo napreduje i svaka cast ;) . Kod mene di zivim u Zagrebackoj Dubravi al davno je to bilo mislim da sam imao oko 10 godina. Dolazio sam svaki dan ljepit camac i izradivat rakete al smo imali kalup za savijanje letvica. Natrpam po nekoliko i onda sutra poslje ili prije skole ovisno kad sam dolazio pa ljepio itd. Steta sto tad nije bilo mobitela pa da sam slikao... taj camac je ostao u modelarskoj radioni za uspomenu ne znam kome. Tad sam imao zivaca heh danas ne
Long range F450(30min,6km), Arial Tarot octacopter(30min, 4K gimbal), Solar wing(unlimit solar flight and 4g arduino range with no limits)

Odg: Remorker

Reply #44
Ciao Dragane, te čaše vina si zaslužio.
Dali su to letvice od čisto topola ili od šperploče?
Pozdrav sa Hreljina, Werner
"Ne pričaj - napravi!!"
www.kamphausen.ch