Skip to main content

Topic: Novi u FPV, dilema, tinyhawk 2 il novice 3? (Read 64 times) previous topic - next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Novi u FPV, dilema, tinyhawk 2 il novice 3?

Pozdrav!!
Daklem, imam vech duzhe vrijeme DJI Mavic Air, prezadivoljan istim, super leti, odlichne snimke ali imam neki feeling da je vrijeme za stepenicu dalje a to bi bio fpv.. znachi, nemam nikakvog iskustva sa fpv i nemam nishta od opreme.. i tak, kopam po netu i naletom na dva kompleta u kojima je sve potrebno za fpv let, quad, kontroler, goggles, baterije, sve shta treba..Oba seta imaju odlichne reviews pa ni sam neznam shta uzeti.. prvi set je emax tinyhawk 2, drugi eachine novice 3..
Da li netko ima iskustva sa ovim spravicama?
Tinyhawk ima prop guards i malo je sporiji u letu dok novice ima moguchnosti za upgrade pa ga se mozhe apgrejdati i koristiti kad se uhvati prakse..
Cijene su im podjednake..

 

Re: Novi u FPV, dilema, tinyhawk 2 il novice 3?

Reply #1
Iskreno... Meni su oba dva jedna velika glupost i totalni promasaj, te bacen novac jer je plug and play pa ces kasnije pozaliti kad skuzis i upoznas cijelu pricu. Ako vec zelis FPV onda kreni iz nule i kupi si prvo dobru stanicu tipa taranis itd onda trazi posebno dron i posebno naocale. Te naocale su katastrofa i nebi ih nikad kupio. probaj si kupit vr naocale za 50kn i uguraj mobitel unutra dobit ces isto sr... od kojeg bole oci. Neke ok naocale za pocetak.. eachine ev100.

Ak zelis dobar start i da ne zalis poslje jer si krivo kupio i nesto nepase onda to ide ovako.
Stanica taranis 200 dolara jer je mozes radit upgrade na dragon link, r9m ili tbs crossfire a mozes i gimbale doradivat te antene itd itd....
Naocale 100 dolara eachine ev100 to je neki ok pocetak ak nemas za to onda leti preko mobitela jer ima prijamnika za mob pa dok se ne skupis za ok cvike.
Dron 200 dolara ili kako sam ja prvi put u zivotu isto kao i ti... lijepo kupio svaku komponentu posebno i slozio dron. ili kupi neki koji bas mozes rastavit i sastavit odnosno doradit.
Youtube ce ti u svemu pomoci pa tako i sta je dobro za pocetak a da kasnije ne zalis.
Ak zapne tu smo i mi. ;)
Long range F450(30min,6km), Arial Tarot octacopter(30min, 4K gimbal), Solar wing(unlimit solar flight and 4g arduino range with no limits)