Skip to main content

Topic: Svenson Fieseler FI-156C (Read 345 times) previous topic - next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Svenson Fieseler FI-156C

Poznat model jos poznatijeg proizvođača, vrlo popularan kod scale graditelja od kraja`70 tih godina u 1:6 skali, raspona 236cm.
Model sam imao no imao je koliziju s drugim modelom, te apsolutno se svaka uzduznica ili raspukla ili dilocirarala. Tako da je red da se napravi novi model.
Kako se vec dobrih 30 g nemoze nac ganc nov kit, kupio sam stari model, koji ima zavrsenu osnovnu strukturu te joj nedostaje cca 40 posto dijelova. Eto tako sam primoran kupiti i planove (6 full scale role) ne bi li reproducirao doticne. Reverzibilni inžinjering na dijelu.
Puno je scratchanja na njemu, čak i originalni dijelovi su krivo uljepljeni tako da sam "rasturio" jednu većinu i krenuo s kopiranjem zdravih elemenata.
Kako ću na ovom modelu koristiti motor koji je van gabarita nacrta, Firewall forward je kompletno redizajniran, te je ubaceno 1 stupanj kut zbog priličnog momenta. Pogonska skupina je LASER 160V, V motor zapremine 24 kubika, 4 takta nitro iz 1993g.
Originalni kapotaž zauzima ekstrmno puno prostora, te sam slozio kompozitni s svim detaljima koji če skora uz pomoć Mira bit u klaupu.


Re: Svenson Fieseler FI-156C

Reply #2
Stajni trap složen, trup polakiran, ovim tempom za 3 dana mgao bi bit kompletiran i kreće krilo: 

Re: Svenson Fieseler FI-156C

Reply #3
Predobro 👌
Mrzim depron :(