Skip to main content

Topic: Pomoć: spektrum dxs (Read 139 times) previous topic - next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pomoć: spektrum dxs

Spektrum DXS zaglavio u heli modu. Ne mogu ga tipkama prebaciti u avio mod.
kažu da ga treba updatati.
Da li netko ima spektrum programer ili mi to može napraviti?
Karlo. 098-711-540, Sisak

Re: Pomoć: spektrum dxs

Reply #1

Evo što kaže ChatGPT:

"Spektrum DXS odašiljač prebacuje se iz helikopterskog (Heli) u avionski (Avio) mod pomoću trim programiranja prilikom uključivanja uređaja.Postupak korak-po-korak:

1. Ulazak u mod za promjenu profila: Isključite odašiljač i model (zrakoplov/helikopter).Pritisnite i držite unutarnji lijevi trimer PREMA GORE (trimer gasa) i unutarnji desni trimer PREMA DOLJE (trimer elevatora).Držeći trimerene u tom položaju, uključite (Power ON) DXS odašiljač.LED indikatori baterije zasvijetlit će crveno ili cijan (svijetloplavo), što znači da ste uspješno ušli u mod za promjenu profila modela. Jedna od 4 LED diode svijetlit će zeleno i pokazivati trenutni profil.

2. Odabir Avio (Airplane) modaProvjerite da ste na Profilu 1 (Standard Air/Heli). Desnim vertikalnim trimerom mijenjate profile od 1 do 4, pa ga postavite na prvu LED diodu ako već nije.Za prebacivanje između Heli i Avio tipa modela koristite LIJEVI vertikalni trimer (guranje prema gore ili dolje).Prva LED dioda (baterije) mijenjat će status kako bi prikazala odabrani mod:Helikopter mod: LED dioda treperi ili svijetli na specifičan način za Heli.Avionski mod (Airplane): Pomaknite lijevi trimer kako bi se aktivirao Avio mod.

3. Spremanje postavki i ponovno povezivanje (Bind)Kratko pritisnite gumb A (Bind gumb) kako biste spremili odabir. Odašiljač će se automatski isključiti.Obavezno ponovno povežite (RE-BIND) odašiljač i prijemnik u zrakoplovu. Ovo je nužno kako bi se Failsafe postavke u prijemniku ispravno uskladile s novim avionskim modom na stanici.

Detaljne dijagrame LED indikatora i rasporeda profila možete provjeriti u službenom Spektrum DXS Preset Model Profiles priručniku ili na stranicama podrške distributera Horizon Hobby."

To si pretpostavljam probao?
MC3030, TX15
Tundra, Extra, Fusion, OMP

Reply #2
Naravno, puta nekoliko. Ali prema PID broju moja serija koja počinje sa SHT.... treba update pomoću programatora da može ući u taj mod.
Daljinac je došao sa RTF helijem.
Moj je SHTA... ali svejedno ne ide.
Hvala na potpori.

Reply #3
Još malo Chat GPT-a:
The original Spektrum cable acts as a hardware security dongle that the Spektrum Programmer PC software checks for. Standard USB-to-UART/FTDI adapters will typically not be recognized by the application, rendering them useless for updating.

Izgleda da nema diy projekata na tu temu ... a ne isplati se dati 30€ za taj dongle.
Možda neki 4in1 modul za neku drugu stanicu?
MC3030, TX15
Tundra, Extra, Fusion, OMP

Reply #4
Na istom smo putu. Naime u Heli modu ručica gasa je isključena i motor je na prekidač, ostalo radi tako da se može koristiti za druge svrhe. Bude čekala neku namjenu.... smislit će se nešto.. Gledao sam i mogućnost prepikavanja palica ali škrtarili su na izradi maksimalno. Švabe. Post je išao u smjeru ako netko ima.....
Hvala i pozdrav...

Reply #5
Ako ne uspiješ imam programer  ;)
Hangar: Viper 90EDF, Viper Xicoy X45, SScorpion 90EDF, STucano 1.7, Habu XS 80EDF, T-45 Goshawk 90EDF, Stream Glider V2 64EDF, Marlin 64EDF, Pichler ARROW, Extra 330 SC, FunCub, EFX Racer, KingTwin 1700, Waco, Timber Evo, Cirrus SR22T 1.5m, Katana 3D 1m, Fokker DR1, Futaba 14SG & Spektrum NX8.