Baterija ostala uštekana September 23, 2009, 11:39:56 am Evo, izgleda da sam napravio još jednu pizdariju. Lipo baterija je u pitanju. Ostavio ju uštekanu preko noći u avionu i jutros ju išteko i stavio punit al javi da je napon prenizak. Izmjerio i oko 2.5 V Baterija je 3S. Znači za bacit je? Imam feeling da je malo napuhnuta odispod...nisam znao da se to može i kod prepražnjenja desit. Ta je bila lagano savinuta još prije u jednom padu ali je dobro radila i punjena je uvijek preko balance tako da su sve čelije bile ok....do sad. Ili je stradala u zadnjem padu ili od prepražnjenja. Što mislite?Da li može samo prijamnik potrošiti toliko bateriju...ipak je bila oko 10 sati spojena.
Odg: Baterija ostala uštekana Reply #1 – September 23, 2009, 12:00:17 pm Probaj malu druknuti struje unutra preko NiMh programa, pa ak celije ozive puni dalje sa lipo.Ako ne u smece Posljednji model:Sin V1: tezina: 7500 g, raspon: 70 cm, gorivo:mlijeko, kapacitet rezervoara: sve veci, izdrzljivost: 0-24
Odg: Baterija ostala uštekana Reply #2 – September 23, 2009, 12:04:24 pm A šta s ovim što se malo napuhnulo? Šta plinove proizvede ako ju preprazniš?
Odg: Baterija ostala uštekana Reply #3 – September 23, 2009, 12:16:41 pm Da, oslobodi se kisik iz elektroda, ili one oksidiraju nemam pojma.Uglavnom to smjesano sa Litijem je jako zapaljivo Ako ja malo napuhnuto (znaci vise kao da je mekana) pici dalje, makar joj je sigurno pao kapacitet.Ako je nabubrila kao da ce se rasprsnuti ide u smece.Najpametnije ju je probusiti i baciti u slanu vodu da odstoji. Posljednji model:Sin V1: tezina: 7500 g, raspon: 70 cm, gorivo:mlijeko, kapacitet rezervoara: sve veci, izdrzljivost: 0-24
Odg: Baterija ostala uštekana Reply #4 – September 23, 2009, 12:20:18 pm Lagano je samo napuhnuta - baš to - mekana. Stvarno u slanu? A kak? Kaj bi trebalo skidati zaštitnu plastiku okolo?
Odg: Baterija ostala uštekana Reply #5 – September 23, 2009, 12:55:09 pm Quote from: Wespen on September 23, 2009, 12:16:41 pmNajpametnije ju je probusiti i baciti u slanu vodu da odstoji.To sam već negdje pročital... , ali i demanti: vanjski omotač baterije koristi da se spriječi da njezin sadržaj 'ne izađe van' i treba ostati nedirnut i kod deponiranja.LiPO batka je ko' jungfrau: taman ti se čini da si naciljao, a ona ti se izmakne, padne li napon prenisko ili je napuniš previsoko... ode!A najbolje je kada je kratko zašlusaš: jednom i nikada više..Damir
Odg: Baterija ostala uštekana Reply #6 – September 23, 2009, 01:10:53 pm hoce baterija proraditi i sama nakon kraceg vremena. meni se desilo sa 2s struja zakon, nitro USTAV
Odg: Baterija ostala uštekana Reply #7 – September 23, 2009, 06:10:28 pm Dao sam joj 1A dva put po par minuta...izmjerio napon poslije, nakon drugog puta je već došo na oko 10V pa mi ju je prihvatio punjač pod LiPo punjenje i za sada sve čelije ok! Hvala na pomoći! Spašena izgleda.E da, to napuhnuto, svejedno da probušim? Ako se "deoksidirala", da li je ta čelija onda izgubila kapacitet?
Odg: Baterija ostala uštekana Reply #8 – September 23, 2009, 06:40:25 pm Ovo ti je WESP dobro rekao,da joj uspricas par volti i da ju ozivis,stari je trik kod starih automehanicara da kada auto akumulator napon padne jako nisko i punjac ne ptihvata akumulator,tada veoma kratko kratki spoj i aku ozivi pa ga punjac primi,isti slucaj kod tebe ali pazi da se to ne ponavlja,kod LiPo nema sale.
Odg: Baterija ostala uštekana Reply #9 – September 23, 2009, 09:55:46 pm imao sam ovakav slučaj nekoliko puta i svaki puta je baterija koja je to doživjela imala još max 5 ciklusa s tim da je kapacitet drastično padaosretno sa njom ali mislim da se nebudeš usrecio bas Debljina je ozbiljan medicinsko-estetski problem koji se može riješiti dijetom, a glupavost je medicinsko - socijalni problem koji se NE može riješiti.YT kanal http://bit.ly/2lAbpIe