U želji da malo pomaknemo 3D heli letenje kod nas, kontaktirao sam gospodina Jeffa Barringera koji je čovjek iza 3D mastersa i 3DX-a. Rekao mi je da možemo organizirati 3DX natjecanje. Natjecanje ne bi bilo veliko i taman negdje za naš nivo.
Program bi se sastojao od izabranih 5 manevra i slobodnog letenja od 3min. Svi manevri spadaju u kategoriju K1 (osnovni 3D manevri). Glavni problem je naravno suđenje. Suđenje bi se provelo kao peer-judging sistem koji zapravo znači da su svi 3D piloti natjecatelji zapravo i suci sa jednim iskusnijim sucem moderatorom. Kontaktirao sam i iskusnog 3D pilota i u principu je voljan doći, samo se treba uskladiti vrijeme. Natjecanje bi se održalo negdje sredinom 9. mjeseca. Glavne prednosti bi bile da bi rezultati bili zapisani u arhivu 3DX-a i imali bi ste jedno natjecanje iza sebe da ljepo izgleda u portofoliju
. Svi natjecatelji bi se zapisali na 3DX mini site 3DX Croatia 2012 i ostvarili bi uvjete za daljnj natjecanja. Klase helića su od 450 na gore.
Ukoliko želite možemo dogovoriti kotizaciju kako bi pobjednici dobili nagrade. Zapravo, budite sigurni da će biti nagrade za prva mjesta.
Mogući manevri bi bili (svi su K1):
1. Traveling backward flip
2. 2x4 point backward roll
3. 540 Bounce
4. Stationary metronome
5. Knife-edge Pirouette
6. Inverted Nose-in Circuit
7. Figure 8 Inverted Circuit
8. Backwards Loop
9. Stationary Fwd/Bkwd Flips (2)
10. Auto landing
Više informacija i filmiće manevra možete vidjeti ovdje:
http://www.fly3dx.com/setManoeuvres.phpDovoljno je već 5 natjecatelja, a mislim da nas ima. Od onoga što sam ja do sada vidio i sa obzirom da ima vremena da se izvježbaju zadani manevri na pamet mi pada barem 6 osoba.
Ovaj thread je namjenjen da vidimo dali nas ima dosta, a vjerujem da nas ima.