Skip to main content

Topic: ZENMUSE OD 50 DOLARA !!!! (Read 322595 times) previous topic - next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Odg: ZENMUSE OD 50 DOLARA !!!!

Reply #375 –
da ,kod npr nexa se ti krakovi nece sigurno vidjet,jer ne snima toliko gore i dolje kao gopro. bit ce to sve super,samo strpljenja  ;)

Reply #376 –
Josipe, pa ti si šokiran. Ha, ha. Znaš kako ono kažu o pitanjima i odgovorima. Ma, šalu na stranu. Zato sam gore i stavio primjer s malim quadom kojemu sa centralnim smještajem gimbala isto tako krakovi ulaze u kadar. Jedino to kod Pirane nije slučaj i tamo samo zato što ima drugu konfiguraciju letjelice. Dakle nije problem napraviti bilo koju kombinaciju. Do sada smo gimbal s gopro kod postavljanja na letjelicu odmah pomaknuli koji stupanj prema dole tako da ne bi krakovi ulazili u kadar. Sada je pitanje ako bi se tako napravilo i s ovim gimbalom bi li davao jednako dobar rezultat. To je pod uvjetom da želimo i dalje ostati u strogom CG-u. Jer koliko pratim kod ovih gimbala sve ovisi o savršenom balansu. Pitam da ne skitam i jer mi je važno kod ugradnje gimbala na neki svoj budući stroj.  ;)

lp
Toni

Reply #377 –
da ,kod npr nexa se ti krakovi nece sigurno vidjet,jer ne snima toliko gore i dolje kao gopro. bit ce to sve super,samo strpljenja  ;)

Nisu problem drugi fotići s drugim lećama, govorimo o GORPO jer sada dolaze gimbali ponajprije za GOPRO. Tek onda za veće fotiće.

lp
Toni

Reply #378 –
ma ne boj te se kad imamo majka  :D  sve če bit rješeno made in croatia
svaka čast :)

Reply #380 –
stigle neke pločice za Majka i mene,
treba malo zategnut lemilicu pa vidjet kako to radi  8)

novi firmw. je vani također http://www.simplebgc.com/eng/downloads/
1.2 beta (current development version)
SimpleBGC_1_2b.enc.hex (46Kb 4.02.2013)

driveri su L6205PD,
http://www.st.com/internet/com/TECHNICAL_RESOURCES/TECHNICAL_LITERATURE/DATASHEET/CD00002345.pdf
a i slikao sam odispod ak netko misli routati to...

test na suho
GoPro Brushless gimbal testing - direct drive

kako radi na Majkovoj pili
JAZZ DDG + Alex Mos + octocopter jazz8

Reply #381 –
Opa, Alex je u gradu. E, sada ćemo vidjeti kako to radi.  8)

lp
Toni

Reply #382 –
već sam se preznojio,
zalemim i ne radi..

onda sam proučio sve pinoute i multimetrom ispitao...
ispalo je da su krivo označili, zamijenili sda i scl na IMU...
ajde, bolje to nego negdje + i -  pa da bude dima 8)
sada radi ali draga prigovara jer to zuji :) ... sutra nastavljamo s testom...

Reply #383 –
Jako ljepo radi vrlo slično kao i moj driver.
Samo sa osjetno manje torka.
ali za gopro će biti dovoljno a za neku ozbiljniju kameru će trebati i neka ozbiljnija elektronika sa malo više ampera od ovoga.
Vijerovatno će raditi sa težom kamerom ali ne tako dobro jer će faliti torka dosta.
Stavio sam power na max i opet mi se čini nekako slabo.
Budemo vidjeli mene i ovako zanima samo za gopro.

Reply #384 –
evo kako nam radi :)

my alexmos first run

stvarno brz odziv ali i preciznost.
servo tu nema šanse  8)

Reply #385 –
Ja se dvoumim koji motor da stavim na rol os ako stavim prevelik tipa 3536 onda če biti to sve skupa dosta teško pa neču moći na malo quada što mi je u biti cilj.
A bojim se da ako ne stavim veliki motor da mi neče moći dobro vrtiti kameru pogotovo jer mislim sa case-om letiti koj je teži od same kamer i još je gimbal malo veči jer dimenzije se povečavaju za duplo zbog casea.
Sada neznam šta ću trebam previklati motor a neznam koji  da viklam a oba viklati (nema tih para).

Reply #387 –
Majk a ovako nešto - između 28mm i velikog 3536 -

http://www.rctimer.com/index.php?gOo=goods_details.dwt&goodsid=709&productname=

taj bi se mogao i lakše viklati...

francuz i dalje navlaći ...sada ima novi render gimbala - tko zna kako će sve to skupa na kraju izgledati...al kaže da samo što nije...

http://www.e-copter.com/

trgla se malo i open source zajednica...sada to izgleda sve bolje i bolje..majk je već postao video...

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1829058

lp
Toni

Reply #388 –
da da a najviše me veseli šta tj kontroler mogu napraviti sam tako da ako želim mogu napravit sada 3 kontrolera naravno trebam ih polemit i sve ali to nije tolika muka.
Ali sada kada vidim da radi super imaju i gui i sve.
Jedino me tj tork smeta jer je stvarno mali to se vidi po tome što skoro svi stavljaju gopro bez kućišta jer radi puno bolje tako.
A sve samo zato što je mali tork.

Reply #389 –
malo od ovog jutra, needitirano, samo sam povukao s kamere pa ima od paljenja do gašenja kamere sve, nemam tu s čime izrezati na XP P4 mašinama .

pidovi nepodešeni, ali čini mi se da bi to moglo lijepo raditi...

GOPR0004