Nedavno sam zavrsio MiMi.
Iz nekoliko razloga nisam slijedio nacrt za trup, a najveci je to da mi je to najdosadiji dio gradnji( ili da se bolje izrazim, jedini dio gradnje u kojem ne uzivam)..
Htio sam trup koji bi bio cvrsci, prostraniji (tj.. pristupacniji), brzi za izradu te laksi.
Kao sto se vidi sa modela, karbonski boom ide skroz do vrha nosa i na njega se naslanja balzeni vrh koji je nalijepljen na rebro od 1-1,5 mm spera. Ovo rebro ima dvojaku svrhu: prenosi opterecenje od nosa na 5x5 balzeni stapic te osigurava geometriju plasticnom plastu koji stiti elektroniku. Balzeni stapic sluzi kao zrtveni dio strukture, tj slama se uslijed opterecenja - na sredini potrebno napraviti mali V utor (funkcionira u praksi). Straznje rebro trupa osigurava krilo (kroz njega prolazi klin od krila..nije vidljivo na modelu). Dio iza straznjeg rebra napravljen je od vertikalne balze koja se veze za boom jednim slojem staklenog tkanja.. konstrukcija je ukrucena plocicom spera koja ujedno sluzi za podesavanje odgovarajuceg dihedrala (V klinovi nisu prikazani na modelu)..
max promjer trupa je 37mm zbog serva i 350mah baterije koju koristim.. slijedeci planiram napraviti 30mm
U ovaj trup moguce je ubaciti balast.
Komentari, pitanja i prijedlozi dobro dosli!
LP luka