pa niti nisu u istoj kategoriji...a što se tiče ovih napisa da je netko za nekog piso zakon..kajgot...u stvaranju prijedloga zakona su možda I sudjelovali neki ljudi koji se bave multirotorima,možda I neki odavde ali daj ljudi shvatite da je to ipak dobra stvar za nas jer tamo u zrakoplovstvu I tim agencijama postoje još neki drugi ljudi(piloti I osoblje pravih zrakoplova)koji uopće ne gledaju blagonaklono na naprave koje im oduzimaju posao...tako da netko odavde ako je iskren u htijenju dobrobiti za multije,heliće I aviončiće je dobro da tamo sjedi jer možete samo zamisliti nebuloze koje bi stavili ljudi koji o tome ništa neznaju...
Vjerojatno sjede neki ljudi koji su piloti, i da bi to postali slušali su npr. predmete tipa aerodinamika, konstrukcije zrakoplova i motora itd...,pa valjda nešto o tome znaju, a ne mora biti da ne gledaju blagonaklono.
Tema postova promijenila se otkako su ljudi ustvari procitali sto pise, a treba realno priznati da nastaje potpuno nova industrija. Za nas modelare nema nekih velikih promjena osim sto je FPV legalan, i dobili smo legalnost za letenje. A u avijaciji su uvijek vrijedila posebna pravila, norme, i pazilo se na sigurnost.
Ljudi koji se zele profesionalno baviti sada imaju mogucnost to legalno raditi, ali isto tako moraju biti svjesno da time ulaze u svijet u kojem vec postoje pravila i norme vec dugo vremena (mislim na zrakoplovstvo i norme koje tamo vladaju).
Nije problem naseg letenja na preljevnici, problem je ljudi koji to zele raditi u centru grada npr, i svi mi smo znali da ce tako nesto biti doneseno, biti ce zabranjen FPV itd..., svasta se govorilo i pisalo, sto vidimo da na kraju nije bilo tocno.
IZGLEDA da taj pravilnik najvise svrbi ljude koji do jucer nisu bili zainteresirani niti za modelarstvo, niti za letenje, niti za zrakoplovstvo, koji su kupili Phantoma (ili im ga je tatica kupio) pa se sad bune sto vise nece moci raditi na divljaka. Iako se ne bavim snimanjima, vec mi je ovo cisti hobi, mislim da nije u redu da netko ulaze u svoj posao, od toga zivi, investira, placa ljude koji rade za njega, a ovi koji
rade na divlje unistavaju mu trziste i ugrozavaju trece osobe (izraz iz osiguranja)