Skip to main content

Topic: Uspon i pad zvijezde...Avanti (Read 29 times) previous topic - next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Uspon i pad zvijezde...Avanti

Uspon...

Zvijezda je rođena.

Predivan.
Brz.
Vragolast.
Prepun energije. Imenom EDF jet Freewing AVANTI 80mm V2.

Hrani se 6S strujom, ima mjesta za obilnu porciju i još ostane mjesta za pokoji zalogaj poput Rx ili gyro-a (letim ga na 6200mah HV-težina bat 750g). Crvenog lica, vidi se dosta dobro u zraku. Inače dolazi u dvije boje, žut i crven. Volio bi da isprobam i žutu verziju koja mi se čini još bolje vidljivijom.

Koristivši 6S 6200mah HV baterije, bez previše štednje na gasu leti 5 min uz cca 30% rezerve baterije. Uz malo ekonomičnijeg letenja leti 6 (6.30) minuta uz cca 25% rezerve baterije. Zaista je dobro pogođen setup. Zanimljiv je podatak da sam ga isprobao onako, ležerno letenje simo tamo bez puno vertikala i ubrzanja i ostao je 8 min u zraku, baterija 15% rezerve. 

Nije mu potrebna duga pista, vrlo brzo nabere brzinu i poleti. Što se tiče upravljivosti, kako rekoh fenomenalan. Iako ga letim bez gyro-a i novi sam u jetovima, mogu samo pohvalti koliko je stabilan i oprašta greškice. Odličan je kako za trenirati jetove tako i za ozbiljnije brze prelete.

Ali definitivno mu je najjača strana, STALL RESISTANCE!! Nevjerojatno je do kojih granica model neće stalirati i kako se lijepo i jednostavno slijeće s njime. Slobodno se može preporučiti kao prelazak s manjih ili kao prvi edf jet. Naravno, nije baš da leti sam i nešto iskustva je definitivno dobro došlo no ukupna ocjena je vrlo pitom i zahvalan model.

Hangar: Viper 90EDF, Viper Xicoy X45, SScorpion 90EDF, STucano 1.7, Habu XS 80EDF, T-45 Goshawk 90EDF, Stream Glider V2 64EDF, Marlin 64EDF, Pichler ARROW, Extra 330 SC, FunCub, EFX Racer, KingTwin 1700, Waco, Timber Evo, Cirrus SR22T 1.5m, Katana 3D 1m, Fokker DR1, Futaba 14SG & Spektrum NX8.

Re: Uspon i pad zvijezde...Avanti

Reply #1
...i pad.

Prohladno vrijeme, sunčano, bez vjetra. EDF to obožava. Baterije pune, pilot miran i nabrijan. Zašerafila se krila, pregledao setup, provjerile baterije...idemo zvijezdo moja, nebo je naše. Prvi let, drugi...

I dođe 35 let. Sve po planu, vjetar miran, nebo čisto. 3..2..1..gas. Vertikala, roll, luping, sve kako je zamišljeno. I u jednom trenu prilikom prelaska u invert, dodajem forsaž a Avanti se prehiti na bok, napravi mali luping...MAYDAY MAYDAY kaže pilot i iskoči a zvijezda se punim gasom strmopizdi u zemlju  :o WTF...nikada neću znati. Moja greška ili otkaz nečega, teško je sada reći.

Uglavnom, iako žao do neba, bilo je divno druženje sa Avantijem. Naučio me mnogo toga i dao mi pouzdanje da krenem dalje. I kaj reći više...R.I.P. draga zvijezdo :'( , vidimo se u nekom drugom ruhu, žutom možda...ili možda...a ne ne, neću vam sve otkriti  :D

Dobrom reakcijom i uvježbanošću pilot je iskočio i ostao čitav. Akcija spašavanja je bila uspješna i pilot je već na novim zadacima.

Hangar: Viper 90EDF, Viper Xicoy X45, SScorpion 90EDF, STucano 1.7, Habu XS 80EDF, T-45 Goshawk 90EDF, Stream Glider V2 64EDF, Marlin 64EDF, Pichler ARROW, Extra 330 SC, FunCub, EFX Racer, KingTwin 1700, Waco, Timber Evo, Cirrus SR22T 1.5m, Katana 3D 1m, Fokker DR1, Futaba 14SG & Spektrum NX8.

Re: Uspon i pad zvijezde...Avanti

Reply #2
R.I.P. Avanti 80mm V2